Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Raport DEKRA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to było do przewidzenia. nie chce mi sie wierzyc w saaba tylko...

Opublikowano

Dla mnie teże SAAB podupadł jak podszedł pod GM

Opublikowano

koledzy co saab to saab :kox:

kumpel ma starą 900 2,0 T, 180km/h na trójce:) max ok 255, splanie wmiesice ok 14l :gwizdanie:

poimo ,że autojest z 95 ma wiele wiecej wypasów niz moja octvia czy passat.

pozatym spojrzcie jak odpalaja auta w komisach gdy jest przymrozek, najszybciej odmraża sie własnie saab.

sam kiedys myslałem o saabie(ilosc ukrytych funkcji jest oszamiająca) ale napęd tylko na oś, te nowe mają AWD ale są za drogie jak dla mnie

Opublikowano

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/najlepsze-samochody-to,1230487,,3

I co wy na to ?

:audi: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Kolejny raport potwierdzający, że Niemcy zrobią wszystko i tak wywrócą dane statystyczne żeby wyszło dobrze dla nich. Porażka i tyle. Wystarczy poczytać jak zbierane są dane do raportów Dekry czy TUV i od razu widac, że obiektywizmu w nich za grosz. Fajnie jest usłyszeć o rewelacyjnym A4 ale wyniki te z prawdą nie mają specjalnie nic wspólnego. Ot news dla plebsu co nie odróżnia krowy od byka.

Opublikowano
Kolejny raport potwierdzający, że Niemcy zrobią wszystko i tak wywrócą dane statystyczne żeby wyszło dobrze dla nich. Porażka i tyle. Wystarczy poczytać jak zbierane są dane do raportów Dekry czy TUV i od razu widac, że obiektywizmu w nich za grosz. Fajnie jest usłyszeć o rewelacyjnym A4 ale wyniki te z prawdą nie mają specjalnie nic wspólnego. Ot news dla plebsu co nie odróżnia krowy od byka.

w cos trzeba wierzyc kolego. jesli podchodzic do zycia tak jak ty - to nic nie jest obiektywne i wszystko jest do d*py...

Opublikowano

w cos trzeba wierzyc kolego. jesli podchodzic do zycia tak jak ty - to nic nie jest obiektywne i wszystko jest do d*py...

Trzeba w coś wierzyć to prawda, ale nie w ewidentne bzdury. Cały świat mówi coś innego, statystki sprzedaży też ale Niemcy i tak wiedzą swoje... Zamiast pisać o moim podejściu do życia poczytaj lepiej skąd zbierane sa informacje do tych raportów i przemyśl sprawę. Ja nie twierdzę, że niemieckie samochody są do d*py, owszem jedne modele są lepsze drugie gorsze ale stan jaki przedstawia ten raport to kpina.

I nie pisz mi tu, że wg mnie wszystko jest do d*py bo to trochę bezczelne z twojej strony. Myślę, że gdyby A4 wypadło jako najgorszy samochód z wszystkich jakie zostały objęte statystyką to wszyscy jak jeden krzyczeliby, że te niemieckie raporty są do d*py. Można wierzyć, że A4 jest najlepsze na świecie w końcu kazdy może wierzyć w to co chce. Tylko trzeba wystrzegać się fanatyzmu...

Z resztą, takie to A4 jest super, że już się zbiera ekpia do pisania pozwu do Audi za kiszkę jaką odstawili chociażby przy silnikach BLB. Brawo a raporty z ostatnich lat nawet takich poważnych niedoróbek nie uwzględniły.

Opublikowano

poczesci sie z Toba zgadzam .Wiadomo jak wygladaja niemieckie raporty :wink4:.

A4 jak wiemy nie jest doskonalym samochodem (co widac po ilosci powtarzajacych sie problemow chocby na tym forum)

Do jakosci wykonania elementow nie mam zastrzeżeń jednak te silniki i ich sterowanie...

Opublikowano

A4 wbrew pozorom jest naprawde calkiem niezawodnym autem. Te wyniki moze sa zbyt przesadzone, ale sa dosc realne. Dekra czy Tuv pobieraja dane ze swoich stacji diagnostycznych, sprawdzaja ileś tam aut roznych marek i roznych modeli i na podstawie tego sprawdzaja ktore auta najczescie ulegaja awariom.

Mam w rodzinie kilka Audiczek od 80 b3, 80 b4 przez A4 b5 po najnowsze A3 i musze przyznac ze nigdy w zadnym z tych aut nie bylo zadnego problemu z silnikiem a auta jezdza juz kilka lat. Psulo sie jedynie zawieszenie i to musze przyznac w dwoch autach problem ze stacyjka a poza tym z silnikiem zupelnie NIC.

Jesli kupi sie Audiczke w dobrym stanie i sie o nia odpowiedni dba to jest naprawde niezawodnym autem.

• 1 rok później...
Opublikowano

Co raport to nowosci . Jedno Audi na 4 bmw :cool1: ? Niezle :naughty: :naughty:

Opublikowano

robiłem kiedyś statystyki dla mpk siedzieliśmy po parę osób w autobusie i zliczaliśmy ile osób wsiada ile wysiada na danym przystanku

oczywiście były jakieś błędy bo były przystanki gdzie wysiadało tyle osób że ciężko było zliczyć ale myślałem że na zdrowy rozum to przyjmą

niestety jak oddaliśmy do kontroli karty to kazali nam to popoprawiać ale ich sposobem dali nam wydrukowane kolumny z cyferami z excela

bzdury totalne byle by się matematycznie zgadzało

od tego czasu nie ufam żadnym statystyką :confused4:

chociaż mogę powiedzieć że moje A4 jest bez awaryjne :notworthy: przez dwa lata tylko czujnik temperatury płyny był wymieniany a są ponoć dwa także na jednym by dalej jeździł

Opublikowano

Na wp są geniusze i "znafcy", wklejają zdjęcia najnowszych modeli, a informacje tyczą się poprzednich generacji. Jesz piszę herezję, że Audi A6 jest klasa średnia, a Passat konkuruje z Mercedesem E i BMW 5 :>

O to mi właśnie chodziło nie sposób zrozumieć tych ich statystyk,bo w życiu wygląda zawsze inaczej i zastanawiam się po co wogule to robią.

Jednak często jest tak ,że robi się sensację z oczywistych rzeczy. Nie trudno też wymyślać jakieś bzdury, motłoch załapie i stworzy kolejną obiegową opinię.