Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy z włączaniem wszystkich biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A4 B7 BRD. Taki problem mnie spotkał - po rozgrzaniu silnika biegi zaczęły wchodzić z bardzo dużym oporem,podczas zgaszenia samochodu wchodzą "jak w masło" dodatkowo stoja z wcisnietym sprzegłem przy probie włączenia biegów samochod zaczyna bardzo wolno ruszać.

Opublikowano

sprzegło sie konczy

Opublikowano
  • Autor

Ale nie ślizga się

Opublikowano

moze nie rozłanczac dobrze

Opublikowano
  • Autor

Objawy ostatnio trochę się uspokoiły. Zauważyłem jeszcze coś takiego że gdy nie mogę wbić 1 lub wstecznego i dodam gazu na luzie do ok 2tys puszczam pedał obroty schodzą, wciskam sprzęgło i biegi wchodzą bardzo lekko. Kilka razy na wciśniętym sprzęgle słychać było jakiś szum/rzężenie

Opublikowano

zajedziesz synchronizatory w skrzyni, nie rozłącza ci sprzęgło, posprawdzaj czy masz płyn hamulcowy i nie ma wycieków,

Opublikowano
  • Autor

płyn płyn... są kontrolka od tego więc jakby nie było to zaświeciłaby się. Ale i tak płyn sprawdziłem jest ile było czyli pod maxem.

Opublikowano

płyn płyn... są kontrolka od tego więc jakby nie było to zaświeciłaby się. Ale i tak płyn sprawdziłem jest ile było czyli pod maxem.

nie wierz kontrolką do końca bo ja bym zatarł silnik jak mi płyn uciekł po wypięciu się przewodu z króćca termostatu bo kontrolka się nie zaświeciła. Dopiero po kilkukrotnym wpięciu i wypięciu wtyczki kontrolka dała o sobie znać :/

Co do Twojego postu, u Ciebie nie bedzie się ślizgać sprzęgło i będzie brać w tym samym miejscu a to dla tego że masz docisk samonastawy a skoro masz problem z wszystkimi biegami na odpalonym silniku to raczej sprzęgło się skończyło bo przy zgaszonym silniku synchro nie pracują i dla tego możesz biegi zmieniać bez problemu. Zrób próbę, na zgaszonym silniku wbij 1-kę ktoś niech pcha samochód a ty powoli wciskaj sprzęgło i zobaczysz czy sprzęgło rozłączy skrzynie od silnika - samochód da się przepchnąć. Jeśli rozłączy to podejrzenia mogą paść na skrzynię ale wątpie w jej niesprawność.

Edytowane przez MemberA4