Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wypadanie zapłonów na wysokich obrotach- pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moją perełką w sumie nie wiem od kiedy bo dopiero nie dawno miałem okazje to sprawdzić, problem objawia się następująco: Auto odpala jak zwykle 1,2 bieg do końca obrotów nic się nie dzieje natomiast 3,4,5 bieg powyżej 5 tysięcy obrotów nie da się jechać, szarpie samochodem, doładowanie skacze (wskaźnik w samochodzie), potem zaczyna migać check i na chwile mu przechodzi, zmieniam bieg i znowu to samo, problem pojawia się na benzynie i na lpg.

błędy po dzisiejszej jeździe to:

1. P0300 układ zapłonowy- wypadanie zapłonów
2. P0302 zapłon cylindra 2 - wypadanie zapłonów
3. P0507 usterka w układzie regulacji obrotów biegu jałowego - obroty za wysokie
4. P0139 obwód sondy lambda - sygnał zmienia się za wolno(Bank 1 Sonda 2)
5. P0303 zapłon cylindra 3 - wypadanie zapłonów

Auto przy normalnej jezdzie zachowuje sie normalnie pojawia się problem gdy lece autostradą. podejrzewałem świece ale nic się nie zmieniło po wymianie
1.8t jest po chipie w profesjonalnej firmie na jakies 190km, ma wtryski od 1.8t(bam, 225km), czołowy wielki intercooler, nie ma kata a drugą sonde ma oszukaną programowo więc checka nie wyrzuca z powodu braku kata.

Jak myślicie co tu może się dziać?

Opublikowano

Musisz zrobić logi dynamiczne.

Opublikowano

Przełóż też cewki z 2 i 3 cylindra na 1 lub 4 , skasuj błędy, przejedź się, jak błąd pójdzie z cewką to też masz winnego, taka sama akcja ze świecami jak po zamianie cewek nic nie wyjdzie.

Opublikowano
  • Autor

Przełóż też cewki z 2 i 3 cylindra na 1 lub 4 , skasuj błędy, przejedź się, jak błąd pójdzie z cewką to też masz winnego, taka sama akcja ze świecami jak po zamianie cewek nic nie wyjdzie.

świeczki nowe a wypadanie ma tylko pod maksymalnym obciazeniem na wysokich obrotach tak jakby mu czegos brakowało, sprawdzałem dziś ćiśnienie paliwa to na pełnym obciazeniu ponad 3,5bara a tak jak spokojnie jade to 4 bary utrzymuje

Opublikowano

To jak świece masz pewne, to cewki mimo wszystko sprawdź, ja nie miałem prawie żadnych objawów aż nagle jedna wzięła i umarła... :kwasny: Mechanik sprawdził wszystkie, to jeszcze jedną wymienił , a wypadania zapłonów wcześniej nie było. W każdym razie to jest jedna z tańszych opcji :decayed: