Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGB] Listwy ochronne na progach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie,

w eSce rocznika 99, na zewnątrz z boku na progach są plastykowe listwy ochronne w kolorze nadwozia.

Mocowane są na kołki,czy też spinki - z przodu do tyłu nadkola przedniego, a z tyłu do przodu nakola tylnego. Natomiast z boku powinny się trzymać jakieś takiej dziwnej taśmie, (podobnej trochę do "rzepa" czy zachodzącego na siebie "grzebyka" tyle, że z twardego plastyku), której jedna strona jest mocowana do progu stalowego, a druga do wewnętrznej strony listwy.

Otórz ten badziew mi się zrozszedł :( Listwę w środkowej częsci daje się odchylić ręką, gromadzi się tam woda i inny syf.

Jak można by to porządnie przymocować :?: Ma ktoś jakiś pomysł :?:

Opublikowano

poxipol, ośmiorniczka, i inne podobne wynalazki :hi:

Opublikowano

Dołączę się ... mam po 2 lifcie i na plastikowych osłonkach - listwach progowych mam aluminiowe listwy z napisam A4 da radę dostać same małe alu-listwy. Jeśli ktoś mógłby sprawdzić numerek w ETCE ??

Opublikowano
  • Autor

Dołączę się ... mam po 2 lifcie i na plastikowych osłonkach - listwach progowych mam aluminiowe listwy z napisam A4 da radę dostać same małe alu-listwy. Jeśli ktoś mógłby sprawdzić numerek w ETCE ??

Tyle tylko, że w moim przypadku nie chodzi o te "ozdobne" z "grawerowanym" napisem S4, które płasko leżą pod brzegiem drzwi, tylko o - powiedzmy - pionowe "plastyki" w kolorze karoserii, które na zewnątrz kryją stalowy próg.

Zastanawiam się wogóle nad ich zdjęciem, tylko wtedy samochód będzie wyglądał total badziewnie :sick3:

Opublikowano

Najlepszy będzie klej do szyb! :good:

Opublikowano

Może oblookamy na spocie a co do tych moich ozdobnych ...... ktoś coś wie

Opublikowano

Myślę, że dobry szybkoschnący klej. Ale pamietaj, żeby nie był to zwykły cyjanopan bo on reaguje na wilgoć i listwa znowu Ci puści po jakims czasie

Opublikowano

Myślę, że dobry szybkoschnący klej. Ale pamietaj, żeby nie był to zwykły cyjanopan bo on reaguje na wilgoć i listwa znowu Ci puści po jakims czasie

Szybkoschnący klej to chyba nie bardzo będzie trzymał :confused4:

Najlepszy będzie klej do szyb! :good:

Takie kleje mocno trzymają i to może być dobre rozwiązanie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, że chodzi o klej do szyb samochodowych... :co:

Opublikowano

Nie... ogolnie o klej do szyb, one sa z reguly bardzo mocne.

U mnie w mieszkaniu uzywali go np. do przyklejenia prowadnicy drzwi od szafy do podlogi :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Producent tych listew zaleca aby przymocować je po całej dlugości klejem szklarskim a na brzegach wkrętami,w tych miejscach gdzie fabrycznie mocuje cię chlapacze.