Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

licznik jaeger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Posiadam audiczkę b5 z końca 2000 roku z licznikiem JAEGER 8D0920900M. Od pewnego czasu nie działa mi wskaźnik paliwa sprawdzony od pływaka po licznik i wszystko jest w porządku, z tą dolegliwością jeszcze dało by się żyć ale od pewnego czasu wariuje wskażnik temperatury w większości czasu jest ok ale ma takie stany gdzie nagle wskazuje max i zapali sie kontrolak że płyn jest zagotowany a wszystko jest w porządku(sprawdzane vagiem). Po paru diagnozach mechanicy stwierdzili że licznik padł i nie wiem od czego się zabrać czy go naprawić czy wymienić . Inne dolegliwości to od czasu do czasu immobilaizer i część podswietlenia mruga. I tutaj mam prośbę do szanownych kolegów w jaki spośób naprawić lub wymienić bo ja sie kompletnie nie znam , jest na forum troche na ten temat ale nie wiem od czego zacząć lub jeśli ktoś z Was ma kontakt do dobrego elektryka na podkarpaciu najlepiej z okolic Dębicy lub się podejmie mi to naprawić dobrze zapłacę bo juz mam dość jeżdżenia po mechanikach którzy po diagnozie i oglądnięciu że to jaeger odsyłają mnie z kwitkiem.

Z góry dzieki

Opublikowano

Najlepiej wymienić licznik na VDO.

Opublikowano

Najlepiej bedzie wymienić, tych liczników jest dużo wiec z dostępem nie ma problemu. Osobiście mogę polecić elektronika z okolic Krosna.

Opublikowano

Wymieniaj licznik nie naprawiaj w jagerach pada procesor i koszt naprawy nieopłacalny. Zakładasz vdo i po kłopocie nie kupuj kolejnego jagera bo albo już będzie uwalony albo za jakiś czas padnie ot taka przypadłość tych liczników.

Opublikowano
  • Autor

Najlepiej wymienić licznik na VDO.

Cześć,a nie wiesz jaki ewentualnie może pasować . Próbowałem od a6 4d0919 ..... ale chyba nie bardzo podejdzie lub miałem uszkodzony bo po zamontowaniu migało podświetlenie ,świeciła poduszka i kontrolka ABS reszta była w sumie do ogarnięcia .

Opublikowano

Od a6 jak chcesz wkładać to musi mieć numery 4d0920... , ale i tak trzeba by go przerobić, bo paliwo będzie pokazywał odwrotnie i nie posiada potencjometra regulacji podświetlenia. Nie będzie też pokazywał otwartych drzwi i tego nie da się przerobić. Od a4 szukaj o numerach 8d0920...

Opublikowano
  • Autor

Witam , jednak postanowiłem naprawić . Znalazłem pana który w okolicy działa spróbował no i działa . U mnie procek ok padły silniczki od paliwa i temperatury (zachowywały się jakby procesor padał), no i na płycie pare scieżek poszło to prawdopodobnie przez zwarcie któte miałem jakiś czas temu(stopił się moduł komfortu ).Na razie testy , wywaliłem też immo w razie czego łatwiej będzie wsadzić inne zegary.

Opublikowano

Dużo dałeś?

Opublikowano
  • Autor

300 zł,myślę że to nie dużo biorąc pod uwagę wczesniejszych panów którzy za zobaczenie i stwierdzenie że się nie da brali 50 - 100