prezesik18 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Witam, mam mały problem z ciut dużym poborem prądu podczas zamkniętego auta. Wynosi 90mA. Z czego: 40mA pobiera instalacja LPG (będzie przerobione aby załączała się dopiero po włączeniu zapłonu). Czyli pozostaje pobór na poziomie 50mA. Dla porównania zmierzyłem dziś u kolegów: b5 97r 1.8pb+lpg - 30-40mA (po odpięciu lpg spada do 10mA) b5 96r 1.6pb - 10-20mA (golas wersja + dołożony alarm) Odłączyłem od klemy plusowej przewody które były przykręcone. Pobór prądu między klemą a akumulatorem wynosił cały czas 0mA, czyli pobór prądu przez alternator jest sprawdzony. Przewód zasilający wzmacniacze + kondensator - 0-10mA (skakało między tymi wartościami) Na przewodzie który zasila wszystkie urządzenia w aucie pobór wynosił 40mA, odłączając poszczególne bezpieczniki pobór spadał o: Bezpiecznik nr 3 - 5mA (odpowiedzialny za oświetlenie schowka) Bezpiecznik nr 4 - 5mA (odpowiedzialny za podświetlenie tablicy rejestracyjnej) Bezpiecznik nr 15 - 10mA (zestaw przyrządów, chodzi o licznik?) Bezpiecznik nr 38 - 20mA (oświetlenie bagażnika, centralny zamek) próbowałem odpinać licznik, climatronic, radio, alarm oraz wzmacniacze i niestety nie mogę poradzić sobie z tym poborem prądu. Może ktoś ma możliwość sprawdzenia jak u niego wygląda pobór na tych bezpiecznikach o których pisałem?
Rekomendowane odpowiedzi