Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskaźnik temperatury cieczy szwankuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu borykam się z problemem wskaźnika temperatury. Otóż sprawa wygląda następująco:

Wskaźnik jak zaskoczy to pokazuje idealnie 90 stopni na blacie. Zalezy od dnia, jak odpalę auto, przejadę np 10-15 km, wskazówka ledwo ruszy z miejsca i tak pokazuje cały czas. Jak się zatrzymam na poboczu, odpalę ponownie to wskazówka zachowuje się prawidłowo. Wymieniłem czujnik G2, po sprawdzeniu w vagu. Spokój był przez jakiś czas, błędów już nie wywalało. Od paru dni problem powrócił. Czujnik kupiłem nie oryg. Dzisiaj sprawdzałem pomiary w Vagu i na zimnym silniku w Instrumentach pokazywało mi -100 stopni. Wychodząc z grupy i wchodząc ponownie temp zaskoczyła i było ok. Wskazówka szła do góry wraz z temp na vagu. Przejechałem się kawałek, czujnik ponownie pokazał -100 stopni i wskazówka opadła. Po ponownym odpaleniu silnika, po paru sekundach wskazówka zaskoczyła ponownie. Nie zawsze tak jest, problem bardziej występuje jak jest zimno, w dni ciepłe problem występuje bardzo rzadko.

Wymienić ten czujnik na oryg? Ktoś z was miał tak, że pokazało na vagu -100 stopni i wskazówka opadała?

Opublikowano

miałem podobny przypadek usiebie stray czujnik padł wskazówka sie nie podnoisiła, wymieniłem na nowy nie orginalny po 2 miesiacach zaczoł szalec raz 90 pózniej max do 70stopni, wymieniłem na nowy z ASO i problem znikł

Opublikowano

tak jak kolega pisze czujnik temperatury do wymiany. kup ori ale tylko z ASO te na alledrogo to podróby, z zamienników polecam firmy vernet działaja bez problemu

Opublikowano

Jak podepniesz sobie vaga to mozesz sprawdzic jaka temp widzi w kompie, a jaka podaje na zegary. W tamtym tygodniu wymienialem u siebie, bo moj swirowal - na zegary pokszywal dobra temp, ale do ecu podawal nie wlasciwa, zdziwilo mnie zbyt dluugie grzanie swiec zarowych przy 15 - 20 stopniach na zewnatrz, podpialem vaga i przy 22 stopniach na zewn on widzial, ze jest -9 ;) po nagrzaniu auta do 90 czujnik pokazywal ~ 26 stopni, czujnik wymieniony, temp sie zgadzaja, a swiece nie grzeja tyle czasu. :)

Opublikowano
  • Autor

Czujnik zakupiony, zobaczymy co będzie ;) Wcześniej wymieniałem czujnik ten pod chłodnicą, ale to nie był ten ;)

Opublikowano

Przed zalozeniem dla upewnienia mozesz sobie zmierzyc rezystancje na pinach, zeby eiedziec czy sprawny. ;)

Opublikowano
  • Autor

Tak też zrobię ;) Dzięki

Jeżeli chodzi o róznice czujników to jest nie wielka na zimnym i ciepłym silniku, róznica ok 4 stopni na ciepłym