cichy1989 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Witam miałem najechane na liczniku dziennych kilometrów ileś tam a ostatnio odpaliłem auto a licznik wyzerowany...(jestem pewien że go nie zerowałem) wieczorem jak się ściemniło zauważyłem że się przepaliła żarówka prędkościomierza między 160-260 km/h ...czyli ta najbliżej... Czy to ma coś wspólnego? Z góry dzięki za odpowiedzi
chrupek80 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 kolego. mam to samo. juz chyba ze trzy razy trafiło mi się, że wyzerował mi się licznik dziennych kilometrów. J a podejrzewam że może przy odpalaniu jest duży pobór prądu i ogólnie spada napięcie w układzie, a licznik dzienny nie ma pamięci i zachowuje sie tak jak przy odłączeniu akumulatora. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
wesz82 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 kolego. mam to samo. juz chyba ze trzy razy trafiło mi się, że wyzerował mi się licznik dziennych kilometrów. J a podejrzewam że może przy odpalaniu jest duży pobór prądu i ogólnie spada napięcie w układzie, a licznik dzienny nie ma pamięci i zachowuje sie tak jak przy odłączeniu akumulatora. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Jeżeli jest za niskie ładowanie to wtedy powinna zamrugać kontrolka. Ja bym obstawiał zimne luty. Witam miałem najechane na liczniku dziennych kilometrów ileś tam a ostatnio odpaliłem auto a licznik wyzerowany...(jestem pewien że go nie zerowałem) wieczorem jak się ściemniło zauważyłem że się przepaliła żarówka prędkościomierza między 160-260 km/h ...czyli ta najbliżej... Czy to ma coś wspólnego? Z góry dzięki za odpowiedzi Żarówki nie maja nic wspólnego,trzeba by zrobić test zegarów
pablo_9 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Słaby aku może stwarzać takie problemy z kasowaniem licznika kilometrów dziennych
wojtek26 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 potwierdzam to co kolega napisał o aku, ja miałem podobnie jak miałem juz słabiutki aku to raz mi sie zdarzyło ze przy odpalaniu wyzerował sie licznik.
wesz82 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgadza się ale powinna zabrzęczeć kontrolka w momencie nie dość dostatecznego ładowania z acu jak się nie mylę to od hamulców
drozdziu2 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam, aku nie będzie przyczyną główną tego problemu. Mam ten sam problem - wczoraj wymieniłem akumulator na nowy i nic...Dalej to samo.
Rekomendowane odpowiedzi