Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wystrzał rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ojciec nie napisze nam w jakim stanie jest motor więc nie doradzimy mu co lepiej robić (remont, czy kupno nowego silnika). W razie tego drugiego to myślę ze wielu z nas mogła by mieć namiary na jakiś silnik.

:mysli: Brałbym A4 :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

skończyło się jednak na Vectrze B :gwizdanie:

a doszedłem do wniosku że silnik będzie remontowany bo przynajmniej wiem co tam mam i w dodatku większość części już posiadam :gwizdanie:

Opublikowano

eeeee no to jak masz graty to co tu myśleć, pewnie że remontować.

Opublikowano

jak sie szuka silnika to takiego ktory jest jeszcze w aucie i mozna go odpalic , takie wyjete odpadaja szkoda ryzykowac, a sam motor bez osprzetu to koszt 1200 pln plus robota wyjecia i wlozenia

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie :hi:

Zakopane jest piękne o tej porze roku :tongue4:

Wracając do tematu.... To tak gdyby coś to gdzie takiego silnika mógłbym szukać? jestem zielony w tej kwestii a za godzinke jadę do mechanika zobaczyć jak postępy ale już zdążył coś o przekładce napomnieć :blink:

Opublikowano

na szrotach co angielskie wozy przywoza duzo tego jak bedziesz chcial jakiegos pewnego sprzedawce to napisz na priv to podam ci sprawdzony adres w okolicach puław sam bralem tam chociaz jestem z radomia , juz pare gratów i warto pojechac pare kilosow zeby z tamtad wziasc. ceny i jakos super

Opublikowano
  • Autor

No więc wreszcie byłem u mechanika po konkretne informacje :naughty:

Odrazu zaznaczam żeby nikt tu po mnie teraz nie krzyczał :polew:

Po początkowym rozebraniu silnika okazało się że.... rozrząd jest cały :polew: poszedł tylko wieloklin wyginając przy tym lekko ale nie uszkadzając jeden z napinaczy :notworthy: Silnik po podpięciu pod inny akumulator pali od strzała i chodzi idealnie... Na jutro rano będę miał części tj; nowe napinacze , poduszki pod silnik, visco, i gałke prawą (to też trzeba kiedyś w końcu zrobić :>) i wieczorem niunia będzie już gotowa :cool1:

Tutaj teraz wychodzą oględziny mechanika "pierwszego kontaktu" :wallbash: stracha tylko człowiekowi narobił...

Tak się tą informacją ucieszyłem że umówiłem się na montaż ksenonu i kupie sobie nagrode cb i kilka bajerów :kox:

Opublikowano

skonczyło sie na strachu, ale nastepnym razem moze juz nie być tak 'dobrze' :gwizdanie:

• 1 rok później...
Opublikowano

A ile ciebie naprawa wyniosła

Opublikowano

A ile ciebie naprawa wyniosła

spójrz na datę :tongue4: