Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ubywa olej, kopci dp,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. w sobote wywaliłem katalizator założone wtryski bex no i lekki program. auto jak sie zagrzeje to kopci, jest olejowy nalot na wydechach, smierdzi palonym olejem jeszcze chwile po wygaszeniu pali sie w tłumikach. auto na 11 tys wzieło ok 1,5 litra oleju.turbo pompuje niby ok , przy przepustnicy widac lekkie zaolejenie. cisnienie sprezania rozgrzanego silnika kolejno 12,5 11,5, 12 12. W pierwszym cylindrze widac czarny wilgotny nalot na tłoku. wczoraj dwa pierwsze cylindry wypadły po 2 km na niedogrzanym silniku lpg

Opublikowano

po wyrzuceniu kata zrobil sie luz wzdluzny wirnika turbiny ze wzgledu na roznice cisnien miedzy ciepla a zimna strona ,co jest powodem spalania oleju w tlumiku .taka moja teoria. czy trafna nie wiem

Opublikowano

A wypadanie zapłonu to stare cewki. U mnie były od daty produkcji i po założeniu lpg padły 2. Kup nówkę i podmień a zobaczysz że problem zniknie.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

po wyrzuceniu kata zrobil sie luz wzdluzny wirnika turbiny ze wzgledu na roznice cisnien miedzy ciepla a zimna strona ,co jest powhm odem spalania oleju w tlumiku .taka moja teoria. czy trafna nie wiem

Sugerujesz kolego z tym luzem wirnika ze teraz jeszcze wiecej bedzie bral? Tuner powiedzal ze pompuje dobrze to czy mozliwe jest aby byl taki luz turbo.

Opublikowano

Chodziło mu o to że po wywaleniu kata turbo ma lżej i troszkę lepiej się przez to z dołu kręci. Raczej na oliwe to wpływu nie ma