Jump to content
IGNORED

Multitronic 1.8T Wrocław poszukiwany

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Chciałbym się powymieniać doświadczeniami z posiadaczem A4 B6 1.8T ze skrzynią Multitronic z Wrocławia. Osobiście posiadam taką wersję z 2005r. w nadwoziu cabrio. Chętnie spotkam się z kimś z okolic Wrocławia, żeby wymienić doświadczenia.

Czekam na odpowiedzi.

Pozdro : )

Posted

Mam multi w 2.5 :decayed:

Posted

W sumie to szukałem kogoś z 1.8T, żeby sprawdzić jak u niego auto przyspiesza, ale... : P

Mam duży problem. Kupiłem auto w sierpniu, po kilku dniach jazdy zauważyłem drgania podczas przyspieszania, poprzedni właściciel powiedział, że o drganiach też wspominała jego żona (ona jeździła) ale on to bagatelizował.

Wymieniłem opony i nie ustało. Ostatnio odwiedziłem http://www.syltom.com.pl/- diagnoza to uszkodzenie skrzyni, naprawa 6tys zł.

Postaram się jeszcze potwierdzić/zaprzeczyć tej diagnozie np w ASB Długołęka, ale na 90% to skrzynia.

Teraz, czy mogę poprzedniego właściciela wziąć do odpowiedzialności za zatajenie wady samochodu przy sprzedaży?

Posted

Sprawdź najpierw przeguby wewnętrzne i poduszkę. Ja już też byłem przekonany że moja multi kończy życie. Wystarczyło wymienić półoś z przegubem.

Posted

Poczytaj tez wątek o diagnostyce multitronica tu na forum. Jest tam dużo przydatnej wiedzy o tych skrzyniach.

Posted

http://www.autoserwis.wroclaw.pl/u nich auto stoi teraz 2 tyg na reklamacji pompy wspomagania - kazałem im sprawdzić też przeguby.

Już czytałem - ale w wolnym czasie jeszcze przeczytam, może dokładniej z objawem drgań.

Facet w Syltom powiedział, że drgania to najgorszy objaw tej skrzyni, jaki może być. :facepalm:

Posted

poczytaj wątek, zrób sam diagnostykę skrzyni, ewentualne wyniki wklej na forum i może ktoś coś podpowie w temacie

Posted

http://www.autoserwis.wroclaw.pl/u nich auto stoi teraz 2 tyg na reklamacji pompy wspomagania - kazałem im sprawdzić też przeguby.

Już czytałem - ale w wolnym czasie jeszcze przeczytam, może dokładniej z objawem drgań.

Facet w Syltom powiedział, że drgania to najgorszy objaw tej skrzyni, jaki może być. :facepalm:

Najgorsza w multi to jest regeneracja za 6k zamiast swapa na manual za 1800 :decayed:

zrób sam diagnostykę skrzyni,

To jest dobry pomysł. Jeszcze lepszy to sprawdzenie nr sterownika i wersji oprogramowania. :wink: Po więcej odsyłam do działu warsztat.

Posted

Najgorsza w multi to jest regeneracja za 6k zamiast swapa na manual za 1800 :decayed:

zrób sam diagnostykę skrzyni,

To jest dobry pomysł. Jeszcze lepszy to sprawdzenie nr sterownika i wersji oprogramowania. :wink: Po więcej odsyłam do działu warsztat.

Mechanik z warsztatu twierdzi, że na komputerze nic nie wykryje - tylko rozebranie skrzyni da 100% pewność :P.

Zapoznam się z tematem i spróbuję powalczyć samemu.

Posted

sama diagnostyka nie powie Ci na 100% co w skrzyni siedzi ale pozwoli wyeliminować pewne podejrzenia i podpowiedzieć bez rozbierania skrzyni co może być nie tak. a mechanik może wmawiać Ci rozebranie skrzyni bo to kasa dla niego, a nie koniecznie dobre rozwiązanie dla Ciebie... ale zrobisz jak sam uważasz.

Posted

Mechanik z warsztatu twierdzi, że na komputerze nic nie wykryje

Wykryj innego mechanika. :naughty:

Posted

Mechanik z warsztatu twierdzi, że na komputerze nic nie wykryje

Wykryj innego mechanika. :naughty:

Ha ha. Planuję pojechać do ASB Długołęka. Tylko nie wiem, czy warsztaty od skrzyń powiedzą mi co innego, niż rozebranie skrzyni ;P

Posted

jeśli masz kabel i VCDSa to zrób sam diagnostykę (info co i jak zrobić masz na forum) jeśli nie masz, to może skontaktuj się z kimś z forum z Twojej okolicy, pewnie znajdzie się ktoś kto pomoże. Chyba że lubisz z góry płacić za coś co w prosty sposób jesteś w stanie zrobić sam, to postaw auto w serwisie i czekaj na diagnozę.