Jump to content
IGNORED

Jak zasilić bezpiecznik s280 i s23?

Recommended Posts

Posted

Podpowiedzcie jak zasilić te bezpieczniki? Robię elektrykę tylnich szyb i zostało mi tylko to zasilanie. Jeśli ktoś wie to proszę o szybka odpowiedz bo auto stoi a jest mi potrzebne na jutro.

Posted

A od czego masz szynę 12v

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Posted

A gdzie ona się znajduje? Ewentualnie czy mogę s280 zasilić z bezpiecznika przednich szyb?

Posted (edited)

szyna znajduje się w okolicach MCE (po lewej stronie nad nogami kierowcy), a jest to miejsce do którego wpięte są grube czerwone kable zakończone oczkiem i przykręcone do tej szyny nakrętką. Ja zrobiły bym to tak: założył bym bezpiecznik na kablu ( np. http://tomas-tuning.com/public/cache/img/resources/private/offer/1/00004080/3793/RfFSakVEhFJAHTUaGEak/340x340.jpg) z jednej strony łączysz się ze swoimi kablami od szyb, na drugi koniec zakładasz oczko i przykręcasz je do szyny zasilającej.

Pewności nie mam, ale któryś z tych bezpieczników ma być bezpiecznikiem termicznym (chyba właśnie ten s280) i wypadało by może taki założyć, zamiast takiego zwykłego na kablu. Najlepiej założyć drugi, a nie "dopinać" się do przednich szyb.

Edited by Lukasz_mk2
Posted

Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz wszystko działa :)