Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] W ilu trybach powinna chodzić tylna wycieraczka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ilu trybach (pozycjach) i jak powinna pracować tylna wycieraczka w avancie B6, w moim włącza sie kiedy odchyle dzwignie w stronę szyby ale jak tylko wróce zatrzymuje sie w tym miejscu gdzie przerwałem czynność czy ona nie powinna wrócić po jednym posunięciu tam i spowrotem? i drugie pytanie czy jest jakis tryb czasowy tylnej wycieraczki oraz tryb ciągły? u mnie tylko ten pierwszy wspomniany przerywa gdzie wyłącze i tam zatrzymuje się. denerwuje mnie to bardzo

Opublikowano

hmmm pchasz dzwigienke do przodu i wycieraczka sie załacza co jakiś czas , jesli wlaczysz spryskiwacz tylniej szyby to kilka razy "machnie" i przestanie po czym po kilku sekundach znowu sie właczyc jeden raz na oczyszczenie pozostalosci po płynie.

Wycieraczka tylnia powinna "pracowac tam i spowrotem" potem kilka sekund przerwy i znowu ta sama czynnosc :gwizdanie:

Opublikowano

coś masz namieszane...oczywiście że powinna wrócić do położenia standardowego - obojętnie kiedy wrócisz przełącznikiem...

a co do trybów czasowych to dali ciała na maksa... nie dość że nie ma żadnego wyboru to jeszcze żadnych przyjemniejszych opcji (w Skodzie Fabii - samochód klasy B - miałem automatyczne włączenie tylnej wycieraczki przy działających przednich wycieraczkach i włączeniu biegu wstecznego)

Opublikowano

(w Skodzie Fabii - samochód klasy B - miałem automatyczne włączenie tylnej wycieraczki przy działających przednich wycieraczkach i włączeniu biegu wstecznego)

W B7 tak jest ;)

Opublikowano

jak sprzedawałem auto to chodziła mi tylna w trybie 360 ' :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

czyli mam cos pochrzanione.....:mysli: no trudno

Opublikowano

jak sprzedawałem auto to chodziła mi tylna w trybie 360 ' :rolleyes:

:polew: to pewnie jeszcze czyscila tablice rej . :tongue4:

Opublikowano

(w Skodzie Fabii - samochód klasy B - miałem automatyczne włączenie tylnej wycieraczki przy działających przednich wycieraczkach i włączeniu biegu wstecznego)

I wszyscy to wyłączają, bo po co niby ma się włączać tylna wycieraczka przy włączaniu przednich lub/i wstecznego ?

Przecież to totalna głupota pomijając rysowanie tylnej, często suchej szyby.

W B7 tak jest ;)

I masz wyłączone - osobiście to zrobiłem :wink4::tongue4::naughty:

Opublikowano

I wszyscy to wyłączają, bo po co niby ma się włączać tylna wycieraczka przy włączaniu przednich lub/i wstecznego ?

Przecież to totalna głupota pomijając rysowanie tylnej, często suchej szyby.

W B7 tak jest ;)

I masz wyłączone - osobiście to zrobiłem :wink4::tongue4::naughty:

ja to mialem w lagunie i zawsze bylem zadowolony bo w czasie deszczu cofajac,tylna wycieraczka wlaczala sie sama :)Tak samo kiedy jechalem do przodu z wlaczonymi wycieraczkami na II pozycji czyli tryb ciagly i zatrzymalem sie np przed swiatlami ,wycieraczki automatycznie same zmienialy tryb na 1 pozycje czyli co kilka sekund przecieraly szybe.Jak tylko ruszylem znowu wlaczal sie II tryb.Super rozwiazanie :good:Niestety audi czesto sie spaznia z tym swoim stwierdzeniem "przewaga dzieki technice "

Opublikowano

Niestety audi czesto sie spaznia z tym swoim stwierdzeniem "przewaga dzieki technice "

Jeszcze nie widziałem stojącego na środku AUDI z padniętą elektroniką, a renówek widziałem całe mnóstwo więc wolę przewagę dzięki technice niż nafaszerowanie samochodu elektroniką w bezsensowny sposób - to o czym piszesz jest zupełnie zbędne - tylna wycieraczka rysuje szybę i to nie jest moja opinia, ale wielu użytkowników takiego rozwiązania.

Najlepsze jest to, że w ASO powiedzieli, że nie da się tego wyłączyć, a posiedziałem trochę z VAGiem w aucie i znalazłem :wink4:

Opublikowano

Niestety audi czesto sie spaznia z tym swoim stwierdzeniem "przewaga dzieki technice "

Jeszcze nie widziałem stojącego na środku AUDI z padniętą elektroniką, a renówek widziałem całe mnóstwo więc wolę przewagę dzięki technice niż nafaszerowanie samochodu elektroniką w bezsensowny sposób - to o czym piszesz jest zupełnie zbędne - tylna wycieraczka rysuje szybę i to nie jest moja opinia, ale wielu użytkowników takiego rozwiązania.

Najlepsze jest to, że w ASO powiedzieli, że nie da się tego wyłączyć, a posiedziałem trochę z VAGiem w aucie i znalazłem :wink4:

to nie temat o samochodach ale akurat ja mialem lagune na benzyne :tongue4: i nigdy nie zawiodla mnie w trasie lub gdzies indziej.Fakt audi jest malo awaryjne ale brakuje mi wlasnie takich pierdolek jak ten system sterujacy wycieraczkami,auto blokada kierownicy,system kontroli cisnienia w ogumieniu(dzialal bezblednie przez 5 lat!) a juz najbardziej odpalania na przycisk i karta zamiast kluczyka :embarrassed:.Znowu w audi mam inne bajery ktorych nie mialem w lagunie.Cos za cos jak zawsze