Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Od dłuższego czasu borykam się z problemem bardzo słabego oświetlenia drogi podczas jazdy. Wymieniałem światła w mojej a4 b5 przedlift na poliftowe valeo, które zakupiłem jako używane. Podejrzewam, że odbłyśnik w nich jest w stanie nagannym co przyczynia się do dyskomfortu, jak i braku pewności i poczucia bezpieczeństwa. Po namyśle stwierdziłem że sprzedam lampy valeo i kupię nowe lampy DEPO lub TYC. Problem w tym, że nie do końca wiem którą firmę wybrać oraz natrafiłem na aukcji opis, w którym zawarta jest informacja "Regulacja elektryczna: silniczek trzeba przełożyć ze starego reflektora", chodzi tu o jakieś mechaniczne przeróbki czy wyłącznie podłączenie pod elektrykę? Także proszę o porady i rozjaśnienie mnie w tym temacie. Z góry dzięki.

Posted (edited)

Rozważ regenerację odbłyśnika w ori lampach. Ja przeprowadziłem taki zabieg u siebie. Koszt regeneracji jak sam wymontujesz i wyślesz odbłyśniki to jest ok 200zł z wysyłką czyli tyle co za jedną lampę TYC, której jakość jest wątpliwa.

Tu instrukcja jak to rozłożyć i złożyć - http://a4-klub.pl/index.php?/topic/376764-demontaz-odblysnika-i-soczewki-bez-rozklejania-instrukcja/

Edited by hubipl9
Posted

daj sobie spokój z zamiennikami.kup albo jakieś soczewki i zmień,albo tak jak kolega wyżej pisał daj ori odblaski do regeneracji.

Posted

Widziałem jak kolega wyjął soczewkę z b 6 i przetarł połowę Podkręcił mnie trochę na oczyszczeni i u siebie :hi:

Posted

Lampy z przedlifta są 1000x mocniejsze od tych z polifta. Nic z tym nie zrobisz i nie będziesz miał w żaden sposób takiego efektu jaki miałes na przedliftach.

Możesz regenerować odbłyśniki, wypolerować reflektor i założyć HID'y ew. ori xenony jak masz kase. To poprawi zauważalnie efekt, ale nie będzie tak dobrze jak na przedliftach niestety.

Przedlift miał bardzo mocne światła, w rzadko którym aucie takie się da spotkać.

Posted

Czyli jednym zdaniem, opłaca się mieć oryginalne lampy przedliftowe ?, u mnie w audi a4 b5 z 1994 roku, świecą lepiej światła niż u sąsiada w samochodzie Seat Ibiza z 2016 roku prosto z salonu... naprawdę ja mam stare auto a światła mam 100 % lepsze niż on.

Posted

Pod względem dostarczanego światła stare przedlifty to rewelacja. Jakby były w wersji pasującej do polifta to bym założył bez wahania.

Posted (edited)

A swoją drogą to jak by ktoś chciał kupić lampy przedliftowe do audi a4 przedliftowego, to jakie lampy polecilibyście ?, zrobione przez valeo ? bo oryginalne są zazwyczaj używane albo po prostu bardzo drogie. Ostatnio z kumplem szukałem do jego a4 b5 przed liftowe lampy i znaleźliśmy za 800 zł ? to normalne że aż tyle mogą kosztować ?

Edited by Guest