Jump to content
IGNORED

Koszty obniżenia A4

MARTiiii
 Share

Recommended Posts

Co trzeba wymienić by obniżyć A4 o 20mm?

Wystarczy wstawić nowe sprężyny (nie seryjne)

Utwardzać to raczej niechce

Sprężyny obniżające zawieszenie są z reguły twardsze :wink:

czyli reasumując: jak obniżysz to utwardzisz. wiec sie poważnie nad tym zastanów (bo piszesz ze nie chcesz utwardzać...)

są też takie ''ściągacze'' do spręzyn,zakłada się to na seryjne sprężyny i zmniejsza odległość miedzy zwojami autko siada ,twardość ta sama i cena niższa, ja bym jednak wolal kupić krótsze sprężyny 3cm wierz mi komfort na tym prawie nie ucierpi.

wypowiadamy się jakie są możliwości

Tia to może jeszcze napisz że można obciąć sprężyny o jeden zwój i też będzie niunia śmigała bo i takie patenty są powszechne :twisted:

:bicz:

Najlepiej kup ori. sprzynki obnizajace o 20mm...tez nad tym mysle :wink: o ile sie nie myle audi montowalo to pod nazwa wersji sport czy jakos tak

Zainteresował mnie ten temat ale czy mógłby ktoś dać znać jakie to są przybliżone koszty ori sprężyn krótszych o 20mm? Czy to taka duża różnica optyczna przy felgach 17 ?

Jesli chodzi o cene takich sprezynek to nie mam pojecia ile one moga kosztowac , zreszta sam juz bede sie za takimi rozgladal a jezeli chodzi o wyglad to na pewno bedzie to lepiej wygladac niz 17 na seryjnym zawieszeniu :wink:

Na Allegro znalazłem kilka oferf w granicach cenowych : 200 zł używane (co według mnie odpada od razu bo to nigdy nie wiadomo jak było eksploatowane i w jakim faktycznie jest stanie) do 380 zł za nówki ale obniżajęce o 40 mm.

Chyba troche za nisko. :rolleyes:

http://moto.allegro.pl/item168783733_sprezyny_sportowe_gtcupline_audi_a4_b5_limo_40mm.html

http://moto.allegro.pl/item168303400_sprezyny_do_audi_a4_oryginalne_germany.html

Ja poszukuje sprezyn 20mm... :wink: ale ciezko cos znalezc moze widzieliscie gdzies jakas oferte??

A ja chętnie podwyższę swoje a4 quattro avant 2002r. o 40 mm i zamienie alusy 225 na coś węższego

to zasługa naszych dróg, chce podnieść fabryczne -20 mm sportowe zawieszenie i zmienić profil na wyższy 195/55 205/55

Audi nr czesci : 8D0 512 131 E - odbijak dla pojazdow z wyposazeniem do jazdy po zlych drogach [ np polska] 127 mm

Audi nr czesci : 8D0 512 131 odbijak dla zawieszenia sportowego 112 mm

--------------------------------

Sprężyny sportowe :biggrin: :a4fan:

Nr częsci Audi :

8D9 071 676 A limo - 25 - 30 mm

8D9 071 677 A limo - 25 - 30 mm znalazlem

8D9 071 678 A limo - 30 - 35

jeśli ktoś jest zainteresowanymi numerami cześći do avant dać znać :):a4fan:

Audi nr czesci : 8D0 512 131 E - odbijak dla pojazdow z wyposazeniem do jazdy po zlych drogach [ np polska] 127 mm

Audi nr czesci : 8D0 512 131 odbijak dla zawieszenia sportowego 112 mm

--------------------------------

Sprężyny sportowe :biggrin: :a4fan:

Nr częsci Audi :

8D9 071 676 A limo - 25 - 30 mm

8D9 071 677 A limo - 25 - 30 mm znalazlem

8D9 071 678 A limo - 30 - 35

jeśli ktoś jest zainteresowanymi numerami cześći do avant dać znać :):a4fan:

a o co chodzi z tym odbijakiem (zapobiega dobijaniua zawiasu)?

Wszystko fajnie ale dalej nikt nie powiedział nic na temat czy są takie sprężyny które obniżają auto 20mm i gdzie ewentualnie można je dostać :exclaim:

Guest spedyt
czy są takie sprężyny które obniżają auto 20mm

Są takie sprężyny i były montowane nawet w niektrych autach seryjnie, w kodach wyposażenie jest to pisane

gdzie ewentualnie można je dostać :exclaim:

np.Allegro mozesz dostac ori. uzywki :wink:

Mam ori zawieszenie obniżone o 20 mm, chętnie zamienię na standard z tego rocznika. A4 1.9 tdi quattro 2002

Jak już rozmawiacie o obniżeniu to czemu każdy mówi jedynie o sprężynach, a zapomina o amortyzatorach. Przecież amortyzatory standardowe przy twardszych i krótszych sprężynach pożyją jakieś 6 miesięcy w dobrym stanie.

Mam ori zawieszenie obniżone o 20 mm, chętnie zamienię na standard z tego rocznika. A4 1.9 tdi quattro 2002

Troche nie rozumiem , w audi ori sportowe zawieszenie jest opcją , a ty chesz wyminić na seryjne, -20 to nie jest tragedia.

Poważnie bym się zastanowił.

Jak już rozmawiacie o obniżeniu to czemu każdy mówi jedynie o sprężynach, a zapomina o amortyzatorach. Przecież amortyzatory standardowe przy twardszych i krótszych sprężynach pożyją jakieś 6 miesięcy w dobrym stanie.

Skąd to stwierdzenie.?Ja jeżdze rok ( ok 70 tys. km) i amory są ok.

Guest spedyt

Skąd to stwierdzenie.?Ja jeżdze rok ( ok 70 tys. km) i amory są ok.

Potwierdzam, w niemczech założyli takie sprężyny do orginalnych amorów i do dziś jest ok

jak ktoś szuka delikatnego obniżenia polecam springi in.pro 30/20mm

jakość porównywalna z Eibachem a cena dużo niższa, w razie czego proszę o kontakt na PW

sam długo szukałem odpowiednich sprężyn do mojej A4, wszyscy producenci z oferty naszego sklepu mają w ofercie 40mm i więcej

jak ktoś szuka delikatnego obniżenia polecam springi in.pro 30/20mm

jakość porównywalna z Eibachem a cena dużo niższa, w razie czego proszę o kontakt na PW

sam długo szukałem odpowiednich sprężyn do mojej A4, wszyscy producenci z oferty naszego sklepu mają w ofercie 40mm i więcej

Felipe ma do CIebie prosbe czy mozesz zmierzyc odleglosc od ziemi do srodkowego punktu nadkola (tego centarlengo najwyzszego miejsca na jego krawedzi ) z przodu i z tyl

rozumiem ze masz zalozone te sprezyny o ktorych piszesz, napisz jeszcze jakie masz amory czay sa ori zwykle czy ori sportowe, no i cene tych sprezyn.

Ja mam problem kupilem samochod z obnizonym zawiasem, krotkie amortyzatory koni i sportowe sprezyny, tyl -50 przod - 40, do tgo wszystko jeszcze sie ubilo. Dla mnie to za nisko. Spraawdzielm po kodach ze z fabryki samochod wyjechal na sportowym zawieszeniu, a sprzedawca dal mi ori sprezyny ale niestety by cokolwiek zrobic musze wyminic tez amory By podniesc go troche do gory, nie intersuje mnie podnoszenie do -20, che zrobic po -30 z przodu i z tyly.