Osta Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Witam. Mam krótkie pytanko. Mianowicie jak powinno wyglądać odpalenie auta w temperaturze ujemne np po nocy? Tak samo jak w lato? Sprzęgło do końca i jedno wciśnięcie kluczyka? Świece same się rozgrzewają? Bo w starszym aucie przekrecalem kluczyk i czekałem aż kontrolka od świec zgaśnie i dopiero wtedy pełne przekrecenie kluczyka Edytowane 12 Listopada 2016 przez Osta
Sensei Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) I czekasz Sprzęgło do końca i jedno wciśnięcie kluczyka Edytowane 12 Listopada 2016 przez Sensei
Wihajster Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Najlepiej wciskasz kluczyk bez sprzegla i jak pogasnie co ma pogasnąć wciskasz drugi raz juz ze sprzegłem
iwadrian Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Najlepiej wciskasz kluczyk bez sprzegla i jak pogasnie co ma pogasnąć wciskasz drugi raz juz ze sprzegłem Świece nie dostaną po d*pie gdy będą grzane raz za razem?
Wihajster Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Najlepiej wciskasz kluczyk bez sprzegla i jak pogasnie co ma pogasnąć wciskasz drugi raz juz ze sprzegłem Świece nie dostaną po d*pie gdy będą grzane raz za razem? jakim raz za razem??przeciez zapłon tylko raz jest włączany
iwadrian Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Najlepiej wciskasz kluczyk bez sprzegla i jak pogasnie co ma pogasnąć wciskasz drugi raz juz ze sprzegłem Świece nie dostaną po d*pie gdy będą grzane raz za razem? jakim raz za razem??przeciez zapłon tylko raz jest włączany No w sumie racja. To nie prościej po prostu na raz ze sprzęgłem? Zanim świeczki zagrzeją to i tak wszystko inne pogaśnie.
Sensei Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Najlepiej wciskasz kluczyk bez sprzegla i jak pogasnie co ma pogasnąć wciskasz drugi raz juz ze sprzegłem Świece nie dostaną po d*pie gdy będą grzane raz za razem? jakim raz za razem??przeciez zapłon tylko raz jest włączany No w sumie racja. To nie prościej po prostu na raz ze sprzęgłem? Zanim świeczki zagrzeją to i tak wszystko inne pogaśnie. O czy ktoś zna zalecenia producenta? Mnie się zdaje, że wciskam sprzęgło, wciskam kluczyk i czekam.... jest zapłon i jadę. Chyba coś tak to powinno wyglądać...
bin85 Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Przy wciśniętym sprzęgle i jednym naciśnięciu kluczyka rozrusznik i tak zostaje włączony dopiero po rozgrzaniu świec więc w czym problem
Osta Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 Ok dzięki panowe wszystko jasne
PASSATB5 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Dokładnie jak pisze BIN, w nowszych autach dopiero po zagrzaniu świec ( tj od ręki jak jest ciepło, albo po parunastu sekundach gdy jest mróz) zaczyna kręcić rozrusznik
Rekomendowane odpowiedzi