Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podnoszenie szyby. Problem z płytką silniczka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Koledzy mam problem dotyczący podnoszenia szyby kierowcy. Opuszczanie normalnie dziala lecz na podnoszeniu słychać klikanie tylko. Doszedłem że winna jest płytka elektroniki od silniczka. Gdy całość jest w pozycji normalnej czyli takbb074bfe2c51a2903bcc433bcf17c68a.jpg silniczek nie działa na podnoszenie jedynie słychać klikanie chyba stycznika na plytce lecz gdy płytkę dość mocno napręże czyli tak 1395fbbb01fa68c7693a344043fa2b9a.jpg podnoszenie zaczyna normalnie działać za każdym razem naciśnięcia guzika. Problem na pewno tkwi w tej płytce3ed6e1f97f7e4b6fb252c7929910bc3d.jpg lecz nawet poprawienie lutów nic nie pomogło. Miał ktoś taki przypadek? Pozdrowki

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MemberA4
Opublikowano

A jaki numer masz sterownika?

Opublikowano

8E1 959 801B i muszę takiego już szukać bo od zabawy w naprawę działania szyby centralny w tych drzwiach przestał również działać.

Winny od podnoszenia i opuszczania szyby jest ten stycznik pierwszy od gór na zdjęciu(ta duża kostka).

Opublikowano

Mam taki sterownik jak chcesz a sprawdzałes przewody w gumowej osłonie?

Opublikowano

Tak przewody sprawdzone. Na sto procent to wina sterownika przy silniczki a do tego już mi nie działa centralny w tych drzwiach.

Podaj mi na PW cenę za ten sterownik.

Centralny nie działał w tych drzwiach bo bezpiecznik poszedl. Moduł dałoby radę naprawić poprzez wymianę stycznika ale to już robota dla elektronika by była.