Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podstawa filtra oleju czy wszystko ok ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Jestem w trakcie swapu 1.8t AEB do 80'tki i mam pytanko , a mianowicie chodzi o podstawę filtra oleju i turbinę postaram się to jakoś zrozumiale opisać a więc :

Zaczęło się od tego , że chciałem sobie założyć dodatkowy czujnik temp oleju i zamontować go w podstawie filtra oleju. Było tam jedno miejsce nagwintowane na śrubę "10" i zaślepione przy końcu gwintu a więc przewierciłem to miejsce wszystko ok zamontowałem czujnik ale wydmuc**jąc podstawę z opiłków metalu, zauważyłem że dmuchając w miejsce numer 1 i jednocześnie zatykając miejsce numer 2 powietrze ucieka miejscem numer 3 , z tego co rozumiem miejsce numer 1 to króciec na wąż od płynu chłodniczego tak ? a w króciec numer 3 jest od oleju ? w takim razie płyny by się ze sobą mieszały , myślałem ze przewierciłem trochę za głęboko i połączylem dwa kanały lecz zamówiłem druga podstawę z złomu i jest w niej tak samo jak opisuje wyżej tak ma być ? Dodam ze tym przewodem który idzie z krócca numer jeden do turbiny leci olej a według mojego rozumowania powinien iść płyn chłodniczy , a olej powinien iśc krótkim przewodem z bloku a spływac przewodem z turbiny do miski. Przepraszam jeśli jest chaotycznie napisane ale może ktoś zrozumie to mam na myśli :)

p92sdvna.jpg

uq2idpcr.jpg

uustnkep.jpg

Opublikowano

Ja w ADR wkręciłem czujnik bez wiercenia i pokazywało .

Opublikowano

Czujnik temperatury oleju powinien być w misce a nie przy chłodnicy.

Pomiar nie będzie miarodajny.

Każdy wkręca w podstawę bo tam jest najłatwiej a wystarczy wstawIC go w miske

Opublikowano
  • Autor

Ok co do czujnika to przemysle jego przeniesienie a moze mi ktos powiedziec czy te kanały w podstawie maja tak pracować jak opisalem ? Bo blokuje mnie to w dalszym składaniu auta prosze o podpowiedz.