MemberA4 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) WitamCzy jeśli mam u siebie w sterowniku silnika kodowanie 00002 to czy powinno dać się je zmienić na 00003? Bo za chiny nie mogę tego zrobić ale za to mogę zmienić kodowanie na 00005 no ale to jest do silnika benzynowego.Chodzi mi o przekodowanie sterownika na kodowanie dla silnika Tdi z napędem na wszystkie koła.Ma ktoś rozpiski z kodowaniami do A4 B6?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Grudnia 2016 przez MemberA4
spanky Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Nie kazdy sterownik (wersja softu) da sie przekodowac na naped 4x4 (00003)
MemberA4 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 Czyli jeśli chciałbym takie kodowanie mieć u siebie to tylko wymiana ECU? A można gdzieś znaleźć rozpiske numerow które sterowniki są podatne na to przekodowanie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
spanky Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Czyli jeśli chciałbym takie kodowanie mieć u siebie to tylko wymiana ECU? A można gdzieś znaleźć rozpiske numerow które sterowniki są podatne na to przekodowanie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Ewentualnie zmiana oprogramowania w sterowniku .
MemberA4 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2016 A czemu sterownik od diesla przyjmuje kodowanie od benzyny? Jest na to jakieś wytłumaczenie? Oczywiście nie próbowałem odpalać silnika na tym kodowaniu ale trochę to dziwne że wogóle je przyjął..... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Jarol Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 A kto Ci powiedział że kodowanie 00005 jest od benzyny?
MemberA4 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) A kto Ci powiedział że kodowanie 00005 jest od benzyny? podpowiedź w dymku w VCDSie tylko na 100% nie jestem pewien bo już nie pamietam ale własnie kodowanie z 5 na końcu mi przyjął i tak mi sie coś kojarzy że 00005 i 00006 w podpowiedzi były od benzyny jak pożyczę od szwagra VCDSa to zrobię screena z podpowiedziami jakie są no dobra namieszałem w temacie trochę mea culpa byłem przekonany że te kodowania kiedy pierwszy raz się pojawiły były inne po wyświetleniu ale i tak jest coś nie tak bo mam kodowanie że niby jest z manualną klimą kodowanie 00005 przyjmuje ale czy coś ono wnosi to nie wiem bo nie zauważyłem różnicy żadnej pozostałych kodowań nie próbowałem oprócz 00003 którego nie chce zapisać Edytowane 22 Grudnia 2016 przez MemberA4
Rekomendowane odpowiedzi