Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

częściowe podświetlenie licznika przedlift i zmiana na inny przedlift i niezbędne zabiegi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam a4 b5 1996r 1.9Tdi 110km Avant. Padło w nim kilka diod od podświetlenia - ponoć coś się przypaliło ścieżki i nie da rady przywrócić podświetlenia w miejscach gdzie już nie świeci? np. nie mam podświetlenia praktycznie na całym obrotomierzu jak i od 0-60km/h i teraz pytanie lepiej to ratować tj licznik i czy w ogóle da się, jest sens czy lepiej szukać innego licznika? nie interesuje mnie FIS - mam najzwyklejszy biedniejszy :) czy jak kupie licznik od innego a4 b5 1.9TDI przed liftem powiedzmy do 1999r to podejdzie wszystko Plug and Play? wystarczy podmianka licznika i wszystko będzie działało a jedynie stan licznika nie bedzie zgadzał się czy coś jeszcze trzeba będzie zadziałać przy tym? Dziekuję za pomoc i info. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

yyyy to akurat wiedziałem, dokładnie chodzi mi o ten najbedniejszy licznik ze zwyklym zegarkiem wskazówkowym bez fisa oraz bez półfisa total golas, i dlatego zdałem pytanie czy jakikolwiek z diesla a4 b5 1.9 nie ważne jaki silniki czy 90km czy 110km ważne że od diesla , powiedzmy rocznik 95,96,97,98 tj. przedlift? oraz czy sedan a avant w przypadku takiego licznika ma jakiekolwiek znaczenie?

te liczniki nie mają chyba w sobie IMMO jak gdzies chyba kiedys przeczytałem (dopiero poliftowe ) więc chyba w zasadzie nie bede musiał bawić się z IMMO?

Edytowane przez serfin

Opublikowano

1997 od któregoś miesiąca i 1998 już

immo mają

Edytowane przez sebidi

Opublikowano

druga połowa 97 niektóre miały licznik z immo przed połową roku było immo box

Opublikowano
  • Autor

Serio? A ja myslalem, że dopiero w a4 b5 po lifcie montowane byly liczniki z immo a w przedliftach tj z tradycjnym zegarkiem wskazowkowym i bez pół/fisa liczniki byly bez immo. Teraz już nie wiem jakiego licznika szukać do a4 b5 96r 1.9tdi :/ chyba że jest metoda na naprawienie podswietlania w liczniku?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Aha dzieki Tom za info czyli musze szukac licznika do max poczatku 97r. Czy wowczas wystarczy tylko przelozyc liczniki podlaczyc kostki i to wszystko? Czy jeszcze trzeba wykonac jakies kodowania itp? Czy tez jedyna rzecz jaka bedzie "nie halo" to inny przebieg km? I nie istotne czy bedzie to licznik z a4 b5 z silnikiem 1.9 90km lub 110km czy z 2.5tdi ?

Opublikowano

tak musisz szukać licznika max do 97 po zamontowaniu trzeba zrobić kodowanie i ewentualny przebieg i jeszcze jedno w tych licznikach podświetlenie realizowane jest żaróweczkami nie diodami

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie nie ma sposobu na te zaroweczki? Nie mozna zastapic ich diodami led? A jezeli podmienie licznik i nie przekoduje to nie bedzie mozna jezdzic autem? Obecny licznik ma problem z podswietleniem i to jest powod zmiany, moze jednak mozna ogarnac temat podswietlenia?

Opublikowano

żarówki kosztują grosze, więc bez sensu taka zmiana

fa168918e1ad68215748e14ffceff4c7.jpg

Opublikowano
  • Autor

A ile maja one miec w koncu V? 1.1v 1.2v ?

Opublikowano

12v :grin:

1.2w pod tarcze, a pod licznik km 0.6 jak dobrze pamiętam

Opublikowano
  • Autor

Stary licznik przedliftowy jest tam od 8-10 zarowek ponoć. Predkosciomierz i obrotomierz glownie interesuje mnie podswietlenie tych dwoch elementow na liczniku. Pierwszy raz spotykam sie z opinią że 2 rozne rodzaje zarowek byly montowane w jednym liczniku? Ktos moze cos wiecej powiedziec?

Opublikowano

Ja miałem wszędzie 1.2W z tego co pamiętam.

Opublikowano
  • Autor

a co myślicie by zamiast żarówek wstawić tam diody SMD ? http://allegro.pl/zarowka-led-bx8-4d-t5-r5-w1-2w-w2w-b8-4-smd-zimny-i6150830094.html

w ostateczności wybiorę standardowe rozwiązanie tj. http://allegro.pl/zarowka-led-bx8-4d-t5-r5-w1-2w-w2w-b8-4-smd-zimny-i6150830094.html