Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] elektryczne szyby - zacinające się szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z elektrycznymi szybami. Kiedy próbowalem otwierać szyby zaczeło coś chrobotać, szyby otworzyły się tylko do penego momentu, i zacieły się. Szybę od strony kierowcy z tego co pamiętam udało sie otworzyć do końca, ale uszczelka przy szybie w częścii została wciągnięta:). Trochę się przeraziłem bo do domciu jakieś 1tys. km (autko z Niemiec kupowane). Przy próbie podciągania szyb te same odgłosy, ale jakoś szło po kawałku, zacinały się itd. Prawą podciągałem w ten sposób że kolega trzymał przycisk zamykania okna, a ja łapami pomagałem szybie się podnieść.

Z tego co wyczytałem na forum to raczej nie ślizgi bo bym juz szyby nie podniósł?

Boczków jeszcze nie ściągałem. Proszę dajcie znać co może być z tymi szybami.

Dzięki

Opublikowano

na szynach moze cos je blokuje jakas uszczelka własnie, tylko ciekawe ze z obydwu stron :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Chyba będę musiał ściągnąć te boczki. Wydaje mi się że baaaarrrdzo długo nie były otwierane..może tu tkwi problem. Ja przynajmniej mam fure od Sierpnia i jeszcze nie zdążyłem się tym zająć :>. Ale może jednak ktoś miał ten sam problem? Wyczytałem coś o jakimś silikonie, może to pomoże?

Opublikowano

Ja miałem tak z szybą od strony kierowcy padł mi mechanizm podnoszenia szyby linka zaczęła puszczać i zerwane kawałki jak to mówisz "chrabosciły" dochodziła do połowy i dalej nie szła i tak chyba z 10 razy aż całkiem padła musiałem kupić nowy mechanizm wymieniłem i wszystko chodzi :hi:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info, zanim jednak kupie te mechanizmy to ściągne boczki i oblukam jeszcze co się tam dzieje.

Opublikowano

Na moje to linka, prowadnice to napewno nie są, ostatnio demontowałem szybki do przyciemnienia i z tego co tam widziałem to nic innego tam zepsuc sie nie może :no:

Zaopatrz sie zaraz we wciski do tapicerki bo napewno jakiś ci szczeli. w ASO 1,25zł za sztuke bodajże.

Opublikowano

U mnie podobnie wyglądało jak linka spadła z rolki i ją trochę przemieliło. Znalazłem w Krakwie magika który specjalizuje się w linkach właśnie i dorobił co trzeba za 35 zł