Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Terkota przy puszczaniu sprzęgła, skokowe przyspieszanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem. Przy puszczaniu wolno sprzęgła, jak już zaczyna ruszać, słychać terkotanie i trochę trzęsie budą. To samo przy mocniejszym wciśnięciu gazu, tak samo jego puszczeniu mam szarpnięcie lekkie. Podejrzewam więc dwumas, ale że jestem zielony to jak wróżenie z fusów :D

Kolejną bolączką jest przeładowywanie turbo, w piku pokazuje 2,2 bara, potem spadek. Jak juz sie rozpedze na trasie i probuje kogoś wyprzedzić to mam takiego kaczora jakbym puszczał gazu i wduszał, wygląda to zapewne z boku komicznie :) Podejrzewam że zaworek n75 ma z tym coś wspólnego, ale wolałbym potwierdzenie jakiegoś obeznanego.

Wcześniej powymieniałem zaworki od odmy, odpowietrzenia skrzyni (trzepało silnikiem na wolnych obrotach), ezektor (zle złozylem przy czyszczeniu i sie rozwalił), zawór dv. Miałem błędy 17705 (dv), 16891 (odpowietrzenie skrzyni korbowej), 17544- mieszanka zbyt uboga. Błędy się już nie pojawiły. Intercoler jak zdjąłem węża kupe oleju wylecialo, ale to moze z zatkanej odmy, moze z turbo. Ciezko powiedziec bo oleju malo zjada tak mi sie wydaje, choc jak zimno ciezko powiedzieć czy dymi, zdaje mi sie ze tak.

Jakby kto co mógł ciekawego dodać od siebie byłbym bardzo wdzięczny