Krzysztof Czerwiński Opublikowano 21 Grudnia 2016 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Witam forumowiczów Mam tanio do kupienia skrzynie biegów AG4 o oznaczeniu EPT z audi a4 b5 1.8 Ja w swoim 1.9 TDI AFN mam skrzynie DMX tez AG4 czy EPT podejdzie do AFN pod silnik i elektronike? Witam forumowiczów Mam tanio do kupienia skrzynie biegów AG4 o oznaczeniu EPT z audi a4 b5 1.8 Ja w swoim 1.9 TDI AFN mam skrzynie DMX tez AG4 czy EPT podejdzie do AFN pod silnik i elektronike? zamykam
Hezen Opublikowano 21 Grudnia 2016 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Skrzynia zapewne podejdzie ale podejrzewam że te skrzynie różnią się przełożeniami - analogicznie jest w skrzyniach manualnych. Szukaj skrzyni o tym samym oznaczeniu. Nie zakładaj od 90 konnego np. DMV, bo wtedy najlepiej hydrokinetyk z tym samym oznaczeniem (L na początku oznaczenia [oznaczające lock-up]) oraz sterownik skrzyni. Nie rób żadnych mixów bo to się nie sprawdza. Ja mam tak po poprzednim właścicielu - skrzynia DMV, hydrokinetyk i sterownik został ten sam od DMX i słabo to idzie a tym bardziej że sprzęgło hydrokinetyczne już ma swoje najlepsze czasy za sobą.
Krzysztof Czerwiński Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Opublikowano 14 Lutego 2017 otwieram na nowo no a jeśli zapne wszystko od DMV? bedzie grać?
Hezen Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 Moim zdaniem lepiej nie kombinować, bo można się na tym przejechać.
Krzysztof Czerwiński Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 cieżko mi wywalic 2700 zł. na remont, manuala niechce szukam tańszej alternatywy, zrobie jeszcze adaptacje pedału bo mi twardo wchodzi 3 bieg i niekiedy się zeslizgnie.
Hezen Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Napisz jakie masz problemy ze skrzynią? Posiadasz kabel vag?Skrzynia ciągnie (pełzanie) na zimnym silniku po wbiciu D oraz R ?
marti76 Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Witam. Podepnę się pod temat. Mam skrzynię DFK, mogę kupić dosyć tanio DMX z hydrokinetykiem ale nie ma sterownika. Czy to będzie pasować? Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi