Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czy kanapa składana z boczkami z przedlifta sedana będzie pasowała do Avanta przedlifta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie

szukam zadbanych foteli i kanapy do przedlifta avanta rocznik 96. mam na oku zestaw z sedana przedlifta ze składaną kanapą i boczkami i teraz pytanie czy oparcie kanapy składanej z tego przedliftowego sedana i boczki są takie same jak w przedliftowym avancie? czy coś bedzie jednak nie pasowało coś będzie odstawało gdzies jakies szczeliny będą coś bedzie za wysoko lub za nisko? z góry dziękuje za info. Pozdrawiam

Opublikowano

boczki kanapy z pewnością nie spasują, oparcie jest takie samo, ale górne mocowanie to ucho, więc jeśli takie masz a nie śrubę to spasuje bez problemu

Opublikowano
  • Autor

aha tak myslałem, że coś jednak nie będzie pasować. czyli samo oparcie kanapy z otworami na zatrzaski w przedlifcie avan i sedan to to samo tylko te boczki. w sedanie sa one wyzsze czy węższe? bo może bym rozważył zakup cena te powala bo wychodzi ok. 600zł ale stan super niski przebieg.

Opublikowano

Witam. Przerabiałem u siebie ten temat tylko , że w odwrotną stronę czyli z avanta do sedana. Pierwszy problem jak kolega wyżej wspomniał są dwa rodzaje mocowań w sedanie jest na ucho a w avancie na śrubę i z tego co pamiętam są osadzone na innej wysokości także to trzeba byłoby zmienić na forum jest wątek jak to zrobić. Druga sprawa to chodzi o te boki oparcia są zupełnie inne w avancie niż w sedanie i nie da rady tego spasować są dłuższe nieco i inaczej spasowane ja akurat miałem tak ze kupiłem podobny kolor wsadziłem stare i na szczęście nie widać aż takiej różnicy.

Opublikowano
  • Autor

Ok ok..tak na spokojnie

1., ktore boczki tylnej kanapy sa dluzsze (wyzsze) te od Avanta czy od sedana?

2. Prosze o nie mylenie mocowan z polifta z tymi z przed lifta. Wiadomym jest to, że te z polifta avanty maja sposob mocowania oparc kanapy juz podobnie jak w A4 B6 i B7 tj ala ucho w bokach oparcia .mnie interesuje sposob mocowania Avanta z przedlifta tj w tylach oparc kanapy sa dziury.

3. Czy w sedanie z rozkladana kanapa zarowno przed jak i po lifcie nie zmienil sie sposob blokowania oparc kanapy?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

boczki AV są większe

w niektórych przedliftach, z tego co wyczytałem na forum, mocowanie było takie jak w limo, czyli na ucho od tyłu oparcia, daj foto jakie masz mocowanie a napiszę Ci czy pasuje

w sedanie od 94 do 00 jest to samo

Opublikowano
  • Autor

Aha czyli mocowanie oparcia kanapy Avanta przedlifta tj 95-98 jest takie samo jak sedana z orzkladana kanapa tj roczniki 94-2000? I da sie to zamontowac plug and play z takiego sedana do avanta przedlifta tak? Czyli w A4 B5 sedanach nie zrobili wogole modyfikacji z uchwytami tylnej kanapy? Audi zrobilo to tylko w przypadku poliftowego AVanta?

Ok tak wygladaja uchwyty w oparciu tylnej kanapy przedlift Avanta i takiego szukam widac takie saczeliny w tylnej stronie oparcia kanapy a881529e1703434e277686db442260d1.jpg

Wersja poliftowa Avanta A4 B5 ma juz z boku oparc uszy tj jak w A4 B6 i B7b2095a34761ef90933d085952dc1fffe.jpg

Takze skupmy sie na pierwszy obrazku tj przedlifcie [emoji41]

I teraz raz jeszcze, czy oparcie kanapy jak z pierwszego obrazka tj. 1e10d7a4552ce2e98fb0b99be47f5a0f.jpg z sedana zarowno przed jak i poliftowego bedzie pasowala do Avanta przed liftem tj 95-98?

Edytowane przez serfin

Opublikowano

dokładnie takie mocowanie jak na pierwszym foto jest w limo, więc jeśli masz to samo to z pewnością spasuje

Opublikowano
  • Autor

Czyli qszystko jasne. Avant przedlift i sedany ze skladana kanapa zarowno przed jak i po lift maja ten sam system mocowania roznica jest tylko w boczkach od kanapy (te od Avanta sa wieksze tj wyzsze?) Audi jedynie w Avantach poliftowych zmienila system mocowania oparcia kanapy na takie ktore jest obecne w nowszych modelach tj A4 B6 i B7. Jezeli cos napisalem niezgodnego ze stanem faktycznym to prosze o wpisy, uwagi i swoje spostrzeżenia ;)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie, odświeżę nieco temat i proszę o poradę. Mam przedliftowego sedana B5 i mam okazję kupić skórzaną tapicerkę z przedliftowego Avanta. Z informacji powyżej wynika, że wszystko pasuje plug&play poza boczkami tylnej kanapy. Moje pytanie brzmi, czy da się zaadaptować boczki z sedana do kanapy z avanta? Bo mógłbym je obszyć skórą i założyć zamiast avantowych boczków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.11.2018 o 14:57, Arek8888 napisał:

Panowie, odświeżę nieco temat i proszę o poradę. Mam przedliftowego sedana B5 i mam okazję kupić skórzaną tapicerkę z przedliftowego Avanta. Z informacji powyżej wynika, że wszystko pasuje plug&play poza boczkami tylnej kanapy. Moje pytanie brzmi, czy da się zaadaptować boczki z sedana do kanapy z avanta? Bo mógłbym je obszyć skórą i założyć zamiast avantowych boczków.

Oczywiscie zostawiasz swoje boczki kanapy bez problemu ;)