Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AVF wpada w awaryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu wpada mi w tryb awaryjny przy spokojnej jeździe po spr vag wyrzucił błędy 17910 i 18027 wymieniłem przekaźnik pompy paliwa na nowy oraz zmieniłem pompę paliwa w zbiorniku i zmieniłem filtr paliwa na nowy. Drugi błąd to od czujnika cieczy to zmieniłem czujnik i jest ok. Błąd 17910 powraca jak bumerang podczas jazdy złapie notlauf może ktoś spotkał się z takim przypadkiem.

Opublikowano

ten statni /17210/ błąd to problem z pompą paliwa lub jej przekaźnikiem

Od jakiegoś czasu wpada mi w tryb awaryjny przy spokojnej jeździe po spr vag wyrzucił błędy 17910 i 18027 wymieniłem przekaźnik pompy paliwa na nowy oraz zmieniłem pompę paliwa w zbiorniku i zmieniłem filtr paliwa na nowy. Drugi błąd to od czujnika cieczy to zmieniłem czujnik i jest ok. Błąd 17910 powraca jak bumerang podczas jazdy złapie notlauf może ktoś spotkał się z takim przypadkiem.

Opublikowano
  • Autor

Tak wiem i dlatego zmienilem na nowy przekaznik co jest pod ecu, zminilem pompe paliwa w baku bo myslalem ze to jego wina i do tego zminiony filtr paliwa bo myślałem ze jakis syf jest na filtrze i nie daje takiego cisnienia i dalej to samo co drugi dzien wskakuje blad 17910

wyklepane z Commodore C64

Opublikowano

kable do pompy sprawdziłeś ? przekaźnik nie był wcześniej zalany - ten stary przed wymianą

Opublikowano

ja miałem u siebie podobny problem, walczyłem z tym dwa lata, ale zrobiłem. Zacznij od sprawdzenia małego bezpiecznika w podszybiu 10A on jest zabezpieczony takim czarnym plastikiem, żeby się nie wysuwał (on właśnie odpowiada za wywalanie błędu pompy paliwa)wyjmij go fuknij kontaktem w styki i sprawdź czy jest dobry ten bezpiecznik, u mnie to nie pomogło, pojeździłem chwile i dalej błąd wywalało. Dopiero wymiana sterownika silnika pomogła, już dwa miesiące i nic, tak było u mnie to może i być u Ciebie też mam AVF tyle ze z 2003 roku a jeszcze przed wymianą tego sterownika sprawdziłem łączenie na tych dwóch wielkich kostkach bo przecież mogło i tam nie łączyć ale to też nie pomogło.....działaj a może u Ciebie tylko ten bezpiecznik pierdzieli.......

dodaj jeszcze ze też wczesniej wymieniłem przekaźnik, pompę,filtry,pompę vacum i nic, powodzenia.....

Opublikowano
  • Autor

pawelone przekaźnik nie był wcześniej zalany, w środku jest sucho jak czytałem o tym że wcześniej ktoś miał wodę.

giemar to też doczytałem może to właśnie u ciebie że po wymianie sterownika problem zanikł.

Zastanawia mnie też, gdyż pokrywa od ecu jeden uchwyt jest połamany i czy czasami tam wchodzi wilgoć do przekaźnika i przez to takie fajerwerki(ostatnio w moich okolicach dość padało i to miało wpływ). Tak samo znajomy mechanik mówił że też mógł znowu przekaźnik strzelić bo zakupiłem Topran a jak znajomy mi mówił na 5szt 4 są dobre i może taki pech i trafił się takowy.