Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sekcja ruchu drogowego - świadek w sprawie własnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

więc po raz kolejny i ostatni piszę:

Jeśli nie mają Twojej fotki to mogą Cię pocałować w d...

Nie wiesz kto jechał i tyle.. raz że nie masz obowiązku notowania kto używa fury ( jeśli jest to prosze o podstawę prawną..) a dwa to że możesz nie pamiętać zdarzenia sprzed X miesięcy... Istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności i jeśli nie złapali Cię odrazu , baaa... nie mają nawet fotki to oczywiście możesz zostać ukarany jako włąsciciel ale bez punktów i "może" mniejszą karą pieniężną.[br]Dopisany: 31 Grudzień 2008, 14:40_________________________________________________ja dostałem foto na którym widać że gadam przez kom i nie mam pasów , dodatkowo przekroczenie o 76km/h. Dostałem wezwanie na Mogilską , później do sądu grockiego ale zaocznie przyjąłem karę w wysokości 500 pln + 10pkt +100 kosztów sądowych. Dobrze że dostałem tylko za prędkość bo mogli mi jeszcze zsumować kom i pasy... zdjęcie było za***iście wyraźne i nie przeszło że to brat :evil:

Opublikowano
  • Autor

u mnie będzie to najprawdopodobniej zdjęcie tyłu auta i do tego na lewym pasie podczas wyprzedzania

Opublikowano

właśnie dzwoniłem do znajomego policjanta i to nieprawda. Jesli nie wskaze kto jechał autem to ja dostane mandat taki jakie było przekroczenie gdyż mam obowiązek wiedzieć kto kieruje moim autem jako właściciel.

to słuchaj kolegi i zapłać :decayed:

ja ci mówię że tak jest! sprawdzone wielokrotnie.

jak gliniarz będzie sk***ielem,to może co najwyżej sporządzić wniosek do kolegium,tam zaproponują grzywnę góra 200zl i po sprawie,

ale jak gliniarz będzie normalny,to sam zaproponuje mandat 200zł

zasady o których mówi twój znajomy maja wejść od nowego roku,choć nie jestem pewien na 100%

najlepiej powiedz że autem jeżdzi 10 osób,podaj dane znajomych,kolegów itd.,wtedy nie będą mogli zastosować art. 78 ust. 4 ustawy prawo o ruchu drogowym oraz art. 65 par 2 kodeksu wykroczeń,który daje możliwość skierowania o ukaranie grzywną do 5000zl.,przecież nie odmawiasz ujawnienia sprawcy,po prostu nie wiesz,jak będziesz uległy i pokorny(tak jak oni to lubią),to załatwisz sprawę bez problemu.

Opublikowano
  • Autor

oka będe próbował działac tak jak mowicie

Opublikowano

oka będe próbował działac tak jak mowicie

nie "próbował",tylko tak to załatw!,manewr stosowany niejednokrotnie,działa za każdym razem,na policji,straży gminnej i miejskiej.

tylko nie daj sobie wmówić że tak nie jest,połowa urzędasów w tym kraju nie zna przepisów!!!

Opublikowano

za niewskazanie jest mandat 200zl i bez punktów,ale to do się zrobić tylko jeżeli:

fotka jest tyłu auta,

kierującego nie da się rozpoznać,

kierującym jest inna osoba niż właściciel(możesz odmówić składania zeznań gdyż mogą obciążyć członka najbliższej rodziny)

słuchaj więc jak będzie fotka z tyłu auta to co mam mówić? jak np na 50km/h będzie 100km/h. To co jak powiem że to nie ja i nie pamietam komu pozyczałem auto to nie dostane 500zł tylko 200?

Autkiem dałeś się przejechać nieznajomemu który chce go od Ciebie kupić i musiał się przejechać żeby sprawdzić stan silnika,zawieszenia itp

Nie kupił tego auta, bo nie chciałeś mu spuścić z ceny, a poza tym w prawym kole coś stukało :polew:

Opublikowano

Co do stawek to chyba weszła już ustawa że za foto radary nie ma pkt karnych za to mandaty x3 :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Co do stawek to chyba weszła już ustawa że za foto radary nie ma pkt karnych za to mandaty x3 :kwasny:

no nie mów, ale mnie złapało w listopadzie gdzieś środkiem, a jakies nowe ustanowienia i taryfikator są od 29 listopada

Opublikowano

Nic nie weszło - taryfikator ostatnio uległ tylko niewielkim zmianom. Nadal są za szybkość punkty karne i mandat do 500zł, a przy zbiegu kilku wykroczeń do 1000zł.