Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Zużywanie się palników ksenonowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że moje lampy świecą coraz słabiej. Mam oryginalne i fabrycznie montowane biksenony. Zasięg światła jest taki sam, poziomowanie działa poprawnie, klosze są czyste i nie powycierane czy zaparowane. Czy może to być objaw zużywania się palników? W sumie auto z 2004 roku i trochę już przeżyły więc może na nie pora? Ale nie chce kupować w ciemno nowych bo jednak parę złotych kosztują, wolę się najpierw upewnić, że to coś da.

Opublikowano

uważam że to czas najwyższy na żarnik....a nie mrygają Ci czasem :gwizdanie:

Opublikowano

uważam że to czas najwyższy na żarnik....a nie mrygają Ci czasem :gwizdanie:

Zgadzam się z kolegą, chyba niestety trzeba będzie wymienić :confused4:

Opublikowano

No właśnie nie, świecą "równo". Ciężko mi też powiedzieć czy zmieniły kolor bo to dość płynnie. Za to widzę wyraźnie, że moc świateł spadła. Dodatkowo jak zapalę długie to wszystko jest ok.

Opublikowano
:good: kupuj nowe Philipsa albo osram i powinno być lepiej.
Opublikowano

ja miałem takie samo wrażenie i do tego potem mi mrygały....zmieniłem i jest :good: :good:

Opublikowano

No to trzeba się będzie rozejrzeć. Znacie jakieś sprawdzone źródełko z dobrymi cenami? Będę szukać oryginałów 4300K

Jest tego sporo na allegro, ale jakoś mam dziwne przeczucie że co najmniej połowa to podróby.

Opublikowano

No to trzeba się będzie rozejrzeć. Znacie jakieś sprawdzone źródełko z dobrymi cenami? Będę szukać oryginałów 4300K

Jest tego sporo na allegro, ale jakoś mam dziwne przeczucie że co najmniej połowa to podróby.

bo tak niestety jest .... uderz do Wąskiego wiara ma od niego i jest zadowolona :wink4:

Opublikowano

uderz do Wąskiego wiara ma od niego i jest zadowolona

I o to chodziło :good: wielkie dzięki.

Opublikowano

żarnik do Ciebie to D1S :wink4:[br]Dopisany: 30 Grudzień 2008, 23:10_________________________________________________kurcze przecież Ty z Kraka więc masz rzut beretem do Wąskiego :gwizdanie:

Opublikowano

Ano już mu puściłem PW.