Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

W aucie ciepło, wskazówka na 60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

W moim A4 B5 (1.8, ben+gaz) mam taki problem, że wieje mega ciepłym powietrzem do kabiny,a sama wskazówka temperatury stoi cały czas na 60 stopniach. Znajomy mechanik napisał, że w wypadku takich nagłych mrozów coś może dostać do głowy, ale nie wiem ile w tym prawdy. Same przewody są ciepłe, ze zbiornika z płynem leci para, a sam płyn podczas pracy silnika jest ciepły. Silniczek chodzi równo , 1000 obrotów bez żadnego zająknięcia, w kabinie grzeje bardzo solidnie - problem jest jedynie w samym liczniku temperatury. Pytanie co to jest i czy trzeba się tym w zimową porę przejmować. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Opublikowano

przełącz nagrzewnice żeby brała powietrze z wewnątrz auta a nie z zewnątrz to powinno pomóc. A jak nie to termostat do wymiany

Opublikowano
  • Autor

przełącz nagrzewnice żeby brała powietrze z wewnątrz auta a nie z zewnątrz to powinno pomóc. A jak nie to termostat do wymiany

Miałem dodać jeszcze, że wczorajszego dnia jak sobie pochodziła , temperatura wzrosła do około 80 st.

Opublikowano

Bardzo dużo tematów jest o temperaturę pokazywaną na liczniku, pierwsze co można sprawdzić to błędy licznika bo możliwe że to licznik kopnął były nie jedne przypadki że wymieniono wcześniej wspomniany termostat i zero rezultatu. Ja radziłbym sprawdzić termostat (jak sprawdzić?) trzeba rozgrzać silnik tak żeby już miał te 90 st. i cyt. jeśli jest uszkodzony termostat to łatwo to sprawdzić,po uruchomieniu silnika daj mu się nagrzać do 70 stopni i sprawdż czy wąż od chłodnicy jest ciepły jeśli tak to puszcza termostat Jeśli termostat okaże się że nie przepuszcza i jest okej to następną rzeczą jest licznik. Sam osobiście miałem tak że raz było 120 st. raz 70 st. aż w końcu wskazówka padła, po podłączeniu innego licznika wskazówka działała idealnie. Pozdrawiam

Opublikowano

Czujnik wody do wymiany, nowy z ASO