Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy 1.8t ANB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim 1.8t ANB od jakiegoś czasu brakuje mocy. Auto chipowane na około 190 km. Sprawdzałem szczelność - była dziura w tip i w wężyku od n249 do DV i po wymianie chyba jest już szczelne (nic nie słychać). Zaworek DV  też wymieniłem bo membrana  nie trzymała ciśnienia a mimo to dalej coś jest nie tak.

Logi dynamiczne:

002 + 033

http://www.vaglog.com/log-002_033_2haMp2.html

003 + 115

http://www.vaglog.com/log-003_115_1jrb29.html

020 + 118

http://www.vaglog.com/log-020_118_5Uki3.html

Opublikowano

Wyjmij n75 i zobacz jak działa, bez napiecia powinno się dać dmuchnąc przez dwa krócce, po podaniu napięcia powinno być przejscie przez wszystkie.

Opublikowano
  • Autor

A jak podać do niego napięcie? Wystarczy przekręcić zapłon?

Opublikowano

Podłączyć pod akumulator, tylko na chwile żeby nie spalić cewki, ewentulanie podłaczyć normalnie do wtyczki w aucie i na vagu uruchomić test wyjść, w czasie testu n75 będzie cyklicznie uruchamiany.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem: dwa krótsze króćce puszczają powietrze bez prądu, po podłączeniu trzeci długi też puszcza. Czyli n75 sprawny, przy okazji sprawdziłem przewody do niego i obydwa były ok.

Opublikowano

Możliwe że coś z turbina lub klapką wg się stało i dlatego tak słabo ładuje, możesz spróbować odłaczyć na chwile przewód z gruszki turbiny i zobaczyć czy jest coś lepiej ładuje, tylko ostrożnie.

Opublikowano
  • Autor

Odłączyć przewód od n75 do gruszki tak? I ostrożnie to znaczy nie do odciny, pedał gazu nie  do końca czy tylko jedno kontrolne przyspieszenie?

Opublikowano

Tak przewód idący od n75 do gruszki, nie ma wtedy sterowania turbiną i powinna ładować na maksa, dlatego ostrożnie, jedno przyspieszenie mocniejsze powinno wystarczyć żeby sprawdzić czy ładuje mocniej czy dalej tak samo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

W końcu udało mi się  to sprawdzić - jest zauważalna poprawa. Czyli n75 do wymiany?

Opublikowano

Pokaż jeszcze jak masz to n75 podłączone, ta poprawa była duża to znaczy przeładowało czy tylko troche lepiej jechał?

Opublikowano
  • Autor

Raz wyskoczył błąd przeładowania a później (juz po skasowaniu błędu) było sporo lepiej niż przed odłączeniem wężyka ale czy to było 100% to samo co przed awarią to ciężko ocenić

Edytowane przez maniom