michu93 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Siema! Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was korzystał z dofinansowania z programu MDM? Może ktoś jest w trakcie załatwiania formalności? Jak to wyglądało, ile faktycznie dofinansowania można uzyskać? Jakie warunki trzeba spełnić? Pobieżne informacje już wyczytałem, ale chciałbym, żeby ktoś kto brał dopłatę się wypowiedział. Jak bardzo cały proces się rozciąga?
stomi Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 W tamtym roku korzystałem, kupowałem mieszkanie w stanie deweloperskim. Główne kryteria to cena za metr- nie może przekroczyć kwoty dla lokalizacji, liczba dzieci- przy trójce najbardziej się opłaca[emoji6] i chyba metraż. W moim przypadku czekałem na decyzje o przyznaniu mdmu bardzo krótko wydaje mi się ze około tygodnia. Kwota z mdmu zasiliła ostatnia transze za mieszkanie. Na stronie BGK masz sporo pewnych informacjiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
michu93 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 No ja bym korzystał z dopłaty dla singla bez dzieci tylko, ogólnie po rozeznaniu widzę, że jeśli się zakwalifikuję to wszystko idzie w miarę szybko. Dzięki za odpowiedź, jak będę miał jakieś pytanie to się odezwę
klysek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 mój brat sie starał jak singiel,czekał 1 rok bo pierwszeństwo maja rodziny.
michu93 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 2 minuty temu, klysek napisał: mój brat sie starał jak singiel,czekał 1 rok bo pierwszeństwo maja rodziny. o masz, ale w końcu mu przyznali? już mieszkał na nowym i czekał na dofinansowanie czy jak? czekał tyle czasu na decyzję czy na kasę?
klysek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 przyznali mu po roku wiesz nie spieszyło sie chłopinie bo mieszkał z rodzicami i w sumie złożył wnioski na zasadzie uda sie to sie wyprowadzam no i sie udało rok czekał na decyzje bo za kasa problemu nie było
stomi Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 W tym roku to już chyba nie masz szans na dopłatę kasa się szybko rozeszła. To ze jesteś singiel to nie znaczy ze masz mniejsze szanse na zakwalifikowanie się- spełniasz kryteria, tyle ze mniej dadzą ci kasy.Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA jeszcze tam jest tak ze jak w ciągu pięciu lat zrobisz sobie dziecko to dostaniesz dopłatę, ale jak to działa to nie wiem
michu93 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 8 godzin temu, stomi napisał: W tym roku to już chyba nie masz szans na dopłatę kasa się szybko rozeszła. To ze jesteś singiel to nie znaczy ze masz mniejsze szanse na zakwalifikowanie się- spełniasz kryteria, tyle ze mniej dadzą ci kasy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A jeszcze tam jest tak ze jak w ciągu pięciu lat zrobisz sobie dziecko to dostaniesz dopłatę, ale jak to działa to nie wiem Tak, pula na ten rok jest wykorzystana, ale jeszcze można się załapać na pierwszą pulę z 2018 roku, tzn można już składać wnioski, dostałem telefon i co chciałem to wiem. I tak myślę, że wcześniej jak druga połowa tego roku albo i początek przyszłego to nie ogarnę wszystkiego, także jest czas. Narazie robię rozeznanie co i jak, żeby być przygotowanym i w miarę sprawnie wszystko ogarnąć
Rekomendowane odpowiedzi