MateuszBex Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Witam wszystkich klubowiczów , jestem posiadaczem Audi A4 B6 1.8 T Bex od niedawna . Kiedy go kupiłem cieszyłem sie z jazdy nim bo kręcił się jak wariatka . 6.1.2017 kiedy uderzyły mrozy wyświetlił mi się change engine błąd który sie wyswietlił "zbyt uboga mieszanka " . Nie wiem co zobic byłem u znajomego który ma taki sam wózek . Przerzuciłem przepływke i nic , pojechałem do mechanika zeby zobaczył czy turbo dobrze dmucha generalnie powiedział ze jest ok . Tak ma marginesie turbo zaczyna mi dmuchac od 2,5 tys obrotów a nie od 1,8 . wykryłem jeden przewód silikonowy dziurawy wymieniłem i nic . Znajomy mówił mi ze to możne być pompa paliwa . Sam nie wiem co już robić . Bardzo bym był wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu zagadki
skubiszek Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 No i zapalił Ci się check Engine - a nie change. Podepnij pod kompa jeszcze raz, masz lpg? sondy do sprawdzenia. Błędy wykasuj jeszcze raz jeśli wracają.
MateuszBex Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2017 wykasowałem po przejechaniu ok 50 km znów wywaliło mi bład ten sam a myślę skoro nie wywaliło błędów sondy to chyba są ok ?
Rekomendowane odpowiedzi