rafWPR Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Panowie pomocyyy!!! ostatnio wariują mi kontrolki check engine, EPC, ESP, mam wrazenie za za kazdym razem przy deszczu i sniegu ktory sie roztapia wywalaja mi błędy i auto przechodzi w tryb awaryjny...wyschnie jest ok choć wczoraj zostal check....na kompie wyszlo cos tam z przepstncicą kod P2138, mało tego najprawdopodobniej padl tez modul komfortu bo komp nie widzi w ogole drzwi kierowcy swiatło nie gasnie,szyby sie nie otwiewraja...NO PORAŻKAAAAAA :(:(:(
salamon Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 1 Zrób diagnozę i błędy napisz tutaj 2 Moduł komfortu suchy nie jest zalany
rafWPR Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2017 no to check engine p2138 a kontrolki abs esp i epc na kompie nie wyszly bo przy podlączaniu od razu zniknely, zapewne wyschlo wszystko i tak sie dzieje.,,,a co do modułu to wiem ze nie jest zal;any tylko po prostu padł chociaz mam cicha nadzieje ze jakis kabelek w drzwiavh sie wytarl...
salamon Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 P2138- Czujnik 1/2 położenia pedału przyśpieszenia (G79)/(G185) Niezrozumiały sygnał Pedał gazu do wymiany
rafWPR Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2017 dzieki a z resztą jakies pomysly?
salamon Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Sprawdz czy na podszybiu pod maską nie ma wody,czy tapicerka przy pedałach nie jest mokra a co za tym idzie czy moduł komfortu nie pływa w wodzieTo tak na szybko
rafWPR Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Opublikowano 4 Lutego 2017 a gdzie jest ten moduł komfortu....jestem pewny ze musze go wymienic.....
Rekomendowane odpowiedzi