Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Dolot 2.0 FSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Mam dość dziwny problem ze swoim samochodem.. Może najpierw opowiem o zachowaniu silnika a mianowicie - czuć że zapłon wypada ale obroty nie falują. Im bardziej silnik się nagrzeje tym bardziej przy dodaniu gazu odczuwalne są szybkie i krótkie szarpania silnika ale tylko pod obciążeniem ( na biegu jałowym po dodaniu gazu silnik pracuje normalnie).

Komputer pokazuje wypadanie zapłonu na 1 cylindrze podczas jazdy, i błąd klap w kolektorze dolotowym. Nie da się zaadaptować tych klap czy sterownika ( nie bardzo jestem w temacie) .

Dolot został wyczyszczony przez osobę która zajmuję się silnikami FSI. Cewka, świece, kable, wtryski, sprawne. Może jest ktoś w stanie naprowadzić mnie trochę, czego szukać, od czego zacząć. Czy numery OEM mają znaczenie przy ewentualnym kupnie tego całego mechanizmu sterowania tych klapek w kolektorze dolotowym?

Opublikowano

Przy kolektorze jest taka grucha która steruje klapami w kolektorze albo dzwignia ulamana albo membrana peknieta częsty przypadek mose zobacz tam

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Myślę, że mechanik który czyścił dolot zauważył by tą nieprawidłowość

Opublikowano

Pewny jesteś nie który nawet nie wie do czego to jest

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A jest to wymienne?

Opublikowano

Poczytaj ten temat.

Opublikowano

Tak jest wymienne 2 śruby torx