Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] problem z podgrzewanymi lusterkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mój problem polega z podgrzewaniem lusterek w Audi A4 z 97r 1,8 .Chodzi o to że jedno lusterko grzeje (prawe) i wyłącza sie same porządku , ale za to lewe grzeje sie przez cały czas i nie wyłącza sie jak porzednie.Co zauważyłem i sprawdziłem prąd pojawia sie na lusterkach juz po włączeniu zapłonu (nie po włączeniu ogrzewania szyby tylnej) ,prawe zachowuje sie tak że ma określony czas włączania i wyłączania .Gdzie mam szukac przyczyny lub schematu instalacji, bo w książce niejest nic rozrysowane ani opisane na jakiej zasadzie działają i co ich steruje jaki przekaźnik.Z góry dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź i na kierunkowanie przy najbliższej okazji zajrzę i zobaczę czy tam nieznajdę swej usterki.Materiał który nadesłałeś jest ciekawy godny uwagi.Przy najbliższej okazji odpisze jeśli dojdę oco chodziło, chyba że ktoś odpisze co powoduje sterowanie grzania lusterek tak zwane po ,,kluczyku". Na pewno ułatwi mi szukanie przyczyny i zasady działania.Dzięki i pozdrawiam.