hgrzegorz Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam.Mam następujący problem z samochodem żony, a4 b7 1.6 ALZ .kreci rozrusznikiem ale nie pali, brak blędów w komputerze, podmienilem czujnik polozenia walu na nowy i dalej to samo ale nie mam napięcia na kostce z tego czujnika. Miał może ktos taki problem ?z góry dziekuje za pomoc. Edytowane 1 Lutego 2017 przez hgrzegorz
54321 Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) A sprawdzałeś czy paliwo dochodzi do listwy wtryskowej. Proponuje niezależnie zasilić pompę i słuchać czy pracuje, oraz sprawdzić jej wydajność przepływu paliwa. W moim aucie tez jakiś czas temu padła pompa paliwa i auto nie chciał palić no bo jak bez paliwa . Kiedy zdjąłem wąż paliwa z filtra i zasiliłem pompę to pompował, ale kiedy instalacja paliwowa była spięta tak jak należy to popracowała 2s i zamilkła. Po wyjęciu pompy z zbiornika okazało się, że jedno z uzwojeń pompy miało przerwę i dlatego pompowała bez obciążenia, a przy obciążeniu kiedy miała podnieść ciśnienie paliwa do odpowiedniego poziomu, to już nie pompowała. Edytowane 1 Lutego 2017 przez 54321
hgrzegorz Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 paliwo jest , nie mam prądu na kostce z czujnika położenia wału, pytanie dlaczego
54321 Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 A odpinałeś akumulator na jakiś czas by zrobić 'reset' ? W starszych autach nie chciał też odpalić jak się odpięło czujnik położenia wałka rozrządu. Sprawdzałeś VAGiem błędy?
hgrzegorz Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Opublikowano 2 Lutego 2017 tak, odpinalem aku, bledów nie ma , pisalem w pierwszym poscie :-)
54321 Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 a na jak długo odpinałeś akumulator? np. przez całą noc?
54321 Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 I jak tam problem rozwiązany? Co było przyczyną?
hgrzegorz Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Opublikowano 8 Lutego 2017 Problem rozwiązany, padnięty moduł na cewce zapłonowej.
Rekomendowane odpowiedzi