Tygryseek96 Opublikowano 4 Lutego 2017 Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Witam Posiadam Audi A4 B5 96' 1.6 ADP. Objawy na Pb : Spadek mocy powyżej 3000 obr/min falujące obroty na zimnym jak i na ciepłym silniku, czasem się uspakajają i chodzi równo lecz po dodaniu i puszczeniu gazu znów zaczynają falować. Objawy na LPG : Nie wkręca się powyżej 4000obr/min jak by odcinał gaz często gaśnie na biegu jałowym. Na ciepłym silniku objawy takie same jak na Pb plus nie wkręcanie się powyżej 4000obr/min. Przy podłączeniu pod komputer nie pokazuje żadnych błędów. Wymieniane były w ostatnim czasie: sprzęgło, rozrząd, czujnik halla, paluch rozdzielacza, kopułka rozdzielacza, przewody i świece zapłonowe, przepływomierz. Wyczyściłem również przepustnice i uszczelniłem cały układ dolotowy. Ustawiony był również zapłon po wymianie czujnika halla. Proszę wspomóżcie świeżymi pomysłami. I proszę również nie wstawiać że ktoś ma taki sam problem itp. itd. Pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2017 przez Tygryseek96
Arkom Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Sprawdź rzeczywistą temperaturę płynu chłodzącego jaka idzie do ECU. Podepnij VAG - a i looknij w blokach pomiarowych.
Tygryseek96 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Opublikowano 13 Lutego 2017 rozgrzewa się do 91/93st. i spada do 88/89st i tak cyklicznie na postoju. Zaczął również wyskakiwać błąd spalania stukowego na 1 cylindrze. Jakieś pomysły? Zaczęło również śmierdzieć benzyną z korka wlewu oleju. Coś mi się wydaje że albo przekładka silnika albo zmiana na coś nowszego ;]
lasi1603 Opublikowano 22 Maja 2017 Opublikowano 22 Maja 2017 witam, udało się coś wykombinować? mam podobne objawy u siebie ;/
baraka Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Dnia 4.02.2017 o 19:08, Tygryseek96 napisał: Witam Posiadam Audi A4 B5 96' 1.6 ADP. Objawy na Pb : Spadek mocy powyżej 3000 obr/min falujące obroty na zimnym jak i na ciepłym silniku, czasem się uspakajają i chodzi równo lecz po dodaniu i puszczeniu gazu znów zaczynają falować. Objawy na LPG : Nie wkręca się powyżej 4000obr/min jak by odcinał gaz często gaśnie na biegu jałowym. Na ciepłym silniku objawy takie same jak na Pb plus nie wkręcanie się powyżej 4000obr/min. Przy podłączeniu pod komputer nie pokazuje żadnych błędów. Wymieniane były w ostatnim czasie: sprzęgło, rozrząd, czujnik halla, paluch rozdzielacza, kopułka rozdzielacza, przewody i świece zapłonowe, przepływomierz. Wyczyściłem również przepustnice i uszczelniłem cały układ dolotowy. Ustawiony był również zapłon po wymianie czujnika halla. Proszę wspomóżcie świeżymi pomysłami. I proszę również nie wstawiać że ktoś ma taki sam problem itp. itd. Pozdrawiam Jak ustawiany był zapłon??
Rekomendowane odpowiedzi