Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Malowanie klamek i lusterek - czy ktoś to już robił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Mam na myśli pomalowanie klamek i lusterek w kolor nadwozia ( w moim przypadku bordowy )

Chciałbym sam zdemontować potrzebne części i zawieść je do lakiernika

Czytałem na forum i przeczytałem:

Wielu użytkowników zamierzało malować klamki i lustra ale ciężko wywnioskować u kogo doszło to do skutku...

1.Lusterka - są z plastiku więc nie wiadomo czy "da się" je pomalować , podobno ławiej jest w przypadku już pomalowanych ( ale nie przymierzam sie do kupna innych)

Gdzieś tez przeczytałem jak zdemontować obudowy - nie wyglądało na trudne

2.Klamki - do malowania chciałbym je zdemontować ale chciałbym aby ktos podpowiedział jak to zrobić i czy jest to trudne? znalazłem link w " Zrób to Sam" ale nie do końca wiem czy wymontowanie zamka jest również konieczne

i jeszcze jedno: Czy jeśli uda mi się pomalować klamki i lusterka to konieczne ( ze względów estetycznych oczywiście) będzie malowanie dokładek? Bo jeśli chodzi o progi to nie jestem przekonany

dzieki za ewentualne wskazówki :good:

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu zaczął od dokładek. Co do lusterek to bez problemu je pomalujesz. Nie wiem o co Ci chodzi z tym plastikiem. Myślisz że pomalowane z czego są ? Z tego samego co te niepomalowane. Przerabiałem temat i malowałem jedno lusterko także nie widzę problemu.

Opublikowano

i jeszcze jedno: Czy jeśli uda mi się pomalować klamki i lusterka to konieczne ( ze względów estetycznych oczywiście) będzie malowanie dokładek? Bo jeśli chodzi o progi to nie jestem przekonany

chodzi Ci o dokładki w zderzaku?

Opublikowano

no raczej o takie właśnie mu chodzi.... wg mnie jednak lepiej pomalowac najpierw klamki i lusterka... :wink4:

Opublikowano

Zapewne chodzi tu o:

- podkład na platiki (żeby farba nie odpryskiwała)

- uplastyczniacz do lakieru bezbarwnego (żeby po lekkim zagięciu np. dokłądki lakiet nie popenkał)

... zgadłem? :naughty:

Opublikowano

Malowałem wszystko we wrześniu , i jest o niebo lepiej, aha nic nie schodzi i nie złuszcza sie narazie. :hi:

Opublikowano

ja bym narazie same lusterka i klamiki zrobil, jak założysz to bedziesz widział czy chcesz dokładki. ja w swojej zostawiłem czarne i na pewno nie bede malowal ale mam granat kolor więc też troche inaczej niż na Twojej.

Opublikowano

ja bym narazie same lusterka i klamiki zrobil, jak założysz to bedziesz widział czy chcesz dokładki. ja w swojej zostawiłem czarne i na pewno nie bede malowal ale mam granat kolor więc też troche inaczej niż na Twojej.

Ja pomalowałem tylnią dokładkę i jest lepiej niż jak była czarna, a też mam granat :wink4: