Jump to content
IGNORED

proble z tiptronicem

peja1000
 Share

Recommended Posts

mam problem mam audi a4 2,5tdi v6 tiptronic gdy auto stoi lub jade na d i przełacze w prawo na tipa nie widzi buiegów i nie reaguje auto kupiłem bite i teraz je zrobiłem silnik i skrzynia była wycigana czy jakis bład może to byc

A sprawdz tak : Przelacz na sekwencje a palcem na wysokosci D nacisnji na tą ruchoma oslonke, ja mam podobny problem i umnie to dziala .

peja1000 u mnie mam identyczny problem, odpisz jak poradziles sobie z tym problemem? Boje sie ze mam uszkodzony komputer :( tryb tip nie dziala i szarpie przy zmianie trybu na D i R sam nie wiem co z tym robic

Przy zmianie D na R ma szarpać, bez przesady - ale jednak ma. Olej zmień, jesli tego nie robiłeś - powinno być spokojniej. Acha i nigdy nie ruszaj od razu po takiej błyskawicznej zmianie d/r, odczekaj aż właśnie szarpnie i zakoczy. powodzenia

wglebilem sie troszke bardziej w temat tiptrona odwiedzilem serwis kilku mechanikow, popatrzylem na schematy w katalogu ETKA i do dziela. Oleju mam za malo i komputer raczej walniety. kupilem juz filtr uszczelke i olej i zabieram sie za wymiane. odpisze czy cos pomoglo

Witam! Jak jeszcze se nie poradziliście z tym problemem to opisze krótko ustekre.No więc ustekrą jest magnes który przełancza kontaktrony w osłonie skrzyni tej chromowanej bądz plastikowej we wnętrzu samochodu.Magnes albo jest zanieczyszczony albo puscił lut na płytce i nie zwiera dobrze.Rozebrać i obadać,przeczyscic i posprawdzać wszystkie luty(nie ma ich dużo).Operacja polega na dotknięciu lutu grotem lutownicy :) Powodzenia.