Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

KLAPA BAGAŻNIK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć   wszystkim 

Mam  problem z  otwieraniem  klapy bagażnika  . Klapę  można otworzyć jedynie poprzez kluczyk  ;/  przyciski  nie reagują na cięgło  ( kiedy nacisnę  przycisk  lampka przygasa w bagażniku ) .

Próbowałem :

- wymieniłem  przyciski  od kolegi   "NIC "

-wymieniłem  całą wiązkę (uciętą  od 1.8 ) "NIC"

Proszę  o  pomoc  bo  już nie mogę wytrzymać z tym  kluczykiem   ;/ 

PS.  A  tak  na  marginesie  czujnik  temp  zewnętrznej  pasuje  z 1.8  do  1.9 ? Czy może  być coś nie tak    ?

Edytowane przez Biskup987

Opublikowano

Podmień pompkę centralnego i wtedy sprawdź

Opublikowano
  • Autor

Hmm  o  tym  nie pomyślałem  ;/  podmienię  na inną i zobaczę

Teraz sobie przypomniałem że  przy  mojej  pompce coś było  kombinowane bo kiedyś  do niej zaglądałem 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem  pompkę  i nie działa  inna  ;/  Aktualnie miałem  dostęp do  pompki  o symbolu "e" ( w  moim  aucie siedzi  pompka  "C" )  i  raczej  nie była  wymieniana bo  gąbka  do  pompki  też ma taki  symbol .   Ale chciałem  zapytać czy  system zamka centralnego  BOWI CARPROTECT KOMFORT BX40 może mieć  coś z tym wspólnego ? .  Ja tego nie zakładałem  taką  kupiłem  więc nic o tym nie wiem .

Opublikowano

Sama podmiana pompki da tyle co nic.

Musisz zaaadaptowac ja do sygnalu z kluczyka.

Ja mialem przez chwile tak jak Ty.

Tj otwieralem baga przez przycisk w pilocie lub kluczykiem bo przyciski w klapie nie reagowaly na ruch a do tego pompka pracowala dlugo.

Co zrobilem to:

Wymiana silniczek od gofra i dalej to samo w sumie po tej wymianie przestaly wlasnie dzialac przyciski w klapie.oba silniczki sprawne a grafit caly nie posypany.

Wczoraj poszedlem wyjolem pompke poskrecalem raz jeszcze ja i pobawilem sie fegulacja dlugosci zamykania i otwierania.

Meczylem sie z 1h i jakos udalo sie mi to ustawic z tym ze dalej byl delikatny problem z 1 dzwiami tzn nie otwieraly sie mimo dania dosc dlugievo czasu pracy pompki.

Postanowilem ze jutro powalcze i spakowalem pompke w gombke i wsadzielem na miejsce o dziwo wsio zadzialalo nawet przyciski w klapie.

Jak dlugo pracuje pompka moze nieszczslnosc powoduje nie domknkecie baga??wszystkie furtki zamyka poprawnie????

Jak otworzysz baga to lapmka w bagazniku sie zapala???

Co do czujnika to poza tym co podaje Ci na desce czujnik nie ma innej funkcji dla pracy motoru...

Opublikowano
  • Autor

Dziś sprawdziłem  wszystko  pod   klapą  ;-)  Przyciski  reagują  ponieważ  lampka  w  bagażniku  gaśnie .  Co do mikrostyku to  chyba  jest  też dobry  co prawda nie reaguje na  przycisk ale kiedy go lekko złapałem probówką to załapał  cały mechanizm i  klapa  zaczeła  się otwierać  ... :D Co  jeszcze ?  Rzeczywiście mikrostyk  czy nie ?   Zamek ma coś do tego  ? Czy  szukać przy  pompce jeszcze raz może jakiś  kabel  gdzieś  nie styka albo  zimny lut na płytce ? 

Ps.   Kiedy  pompka  była wyjęta to reagowała na  przycisk  tylko pstryknięciem w  pompce ale mechanizm  się nie uruchomił .  Kiedy schowałem pompkę  to chyba już nawet  pstryknięcia nie było ..  jutro muszę sprawdzić  jeszcze  raz

Opublikowano
  • Autor

A jak  reguluje się  czas zamknięcia  zamków ?

Opublikowano

Jezeli masz pompke na 2 wyjscia to obok nich jest taka plastikowa zazlepka, pod nia jest drucik ktory przesuwa sie w prawo lub lewo do takich blaszek.Blaszki sa ruchome tzn jak dasz blizej drucika bedzie pompka mniej pracowala i na odwrot.

Nie posiej zaslepki tylko:-D

Wydaje mi sie ze problem lezy po stronie pompki.

Albo nieszczelnosc w bagu albo zalamany przewod w klapie.

Jak swiatelko gasnie to czujnik zamkniecia i otwarcie jest ok.

Wyjmij pompke I posprawdzaj wsio w srodku tzn jak wyglda wirnik itd.jest temat o naprawie pompki tam znajdziesz duzo wskazowek tez.

Ja wyjolem ja posprowadzilem przewody od silniczka jak powinny byc i teraz nawet nie slysze pracy pompki.

A pompka u Ciebie pracuje dlugo tj az do odciecia???

Jak bawilem sie chwile centralnym to za jakis czas pompka nie reagoawala na kluczyk bylo slychac tylko klik w niej.podejrzewa ze to jakies zabezpieczenie.

Musisz wtedy odczekac chwilke lub odlaczyc na chwile czarna kostke.mowa oczywiscie o pompce na 2 wyjscia z 3 kostkami...

Opublikowano
  • Autor

J Otworzyłem dziś pompke i się zdziwiłem zdjęcia poniżej 

1487869399665-1737800523.jpg

1487869432016-619164097.jpg

Opublikowano

Po kij ten kabel.odlutuj dziada i daj znac.

Opublikowano
  • Autor

Kabel został usunięty.  Pompka chodzi jak chodziła wszytko jest ok ale problem z bagażnika dalej ten sam.  Nie wiem po co był kabel skoro wszystko chodzi... 

Przyciski działają bo kiedy nacisne to gaśnie światło w bagu i jest pstrykniecie w pompce .  Mikro styk nie reaguje dopiero kiedy zrobię to ręcznie próbowka to zalapie i otwiera bagażnik. Wydaje mi się że to nie problem pompki tylko gdzieś inndziej ....

Opublikowano
  • Autor

Może to problem w systemie zamka centralnego czyli tym bowi 

Opublikowano

Bag bierze sygnal z pompki.

Jak ona nie dostanie sygnalu nie otworzysz baga z pstryczka w klapie.a dziala Ci otwieranie baga ze srodmkwego przycisku w aucie????

Ja mialem tak po zabawie z pompka nie weim co to nawet praca pompki bo nie slysze jej w ogole...

Wybebesz klape i popatrz czy ten czujnik od zamkn i otwartej klapy dziala.

Moze byc albo  nieszczelnosc na przewodzie do baga albo pourywane kable.

Jeszcze rozkrec dekiel w silniczku zeby bylo pewne ze jest caly grafit.mozemy gdybac a tam mozel lezec problem:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wybebeszyłem już  dawno  całą  klapę  . 

-Zmieniłem  dwa przyciski  w  klapie dla pewności 

-zmieniałem  całą  wiązkę kabli co idą  do  klapy  ( kable pewne  że  działały )

-rozebrałem  pompkę i odlutowałem kabel

-oczyściłem  całą  płytkę w pompce denaturatem ( doradził mały majsterkowicz kolega )

-przyciski  reagują ( bo gaśnie lampka w bagu i jest  pstryknięcie  w pompce )

-kiedy nacisnę mikrostyk w klapie probówką  to zamek się otwiera

-pompka  zamyka wszystko poprawnie z  pilota

-bag otwieram  z kluczyka  ( wtedy pompka się załącza  i otwiera całe auto  łącznie z bagiem )

-w klapie działa  wszystko (cięgło , przyciski , mikrostyk , zamek )

Ręce mi opadają  bo już nie wiem co  robić  ;-( Nie wiem już gdzie szukać . Jeżeli  rozbiorę pompkę i sprawdzę  grafit  to  czy  on  coś do  tego ma ?

Opublikowano
  • Autor

Mówisz że przewód do baga może być nieszczelny ale  przecież klapa  ma otwieranie  elektryczne tak   ?

ZNALAZŁEM NA  FORUM 

Problem rozwiązany.

Karol24 miał poniekąd rację z nieszczelnością. Zamek wymieniony na sprawny i wszystko wróciło do normy. Sterownik nie dostawał widocznie sygnału, że zamki są otwarte - dlatego nie było reakcji w przyciskach klapy. Dzięki wszystkim za pomoc. Wymiana nie taka straszna i czasochłonna. Zamek wyszedł bez demontażu prowadnic szyby. Odkręciłem tylko 2 śruby od prowadnic od strony zamka by lekko ją nagiąć do środka drzwi.

Pozdrawiam.

Zauważyłem  ze w tylnych lewych  drzwiach  lekko  ucieka powietrze kiedy pompka  otwiera  zamki  czy to może być to  : ?

Opublikowano

Pompka chyba otwiera powiegrzem ciegno i wtedy odblokowuj mikrostyki w aucie.Nie jestem tego  pewny bo nie ruszalem klapy.

A masz przycisk do otwierania samej klapy w kluczyku???

Moze podmien pompke i zaaadaptuj ja i bedziesz wiedzial 

To zdejmij przewod przy zamku i zaslep go palcem i  bedziesz wiedzial czy to jego wina.