Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wariujący alarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien wkurzający problem i nie wiem jak się za niego zabrać. Już od jakiegoś czasu nie działają mi piloty do auta (nie moge zamknąć i otworzyć przyciskami z pilota). Muszę otwierać i zamykać zamkiem w drzwiach. Dodam że jak jestem w środku i wciskam jakieś przyciski na pilocie to mruga podświetlenie na podsufitce. Teraz auto zaczęło wariować z alarmem. Włącza się podczas jazdy, muszę wyjść z auta zamknąć kluczykiem otworzyć i odpalić auto wtedy przestaje. Wcześniej działo się tak raz a teraz z 2-3 razy się zdarzy podczas jazdy.  Tak samo dodam że jak otwieram auto kluczykiem to czasem otwierają się wszystkie drzwi a czasem tylko kierowcy. Oraz jak auto jest zamknięte i przyciskam przycisk na pilocie to zaczyna wyć alarm. 

Czytałem że może być to moduł komfortu, zamek w drzwiach kierowcy albo któreś styki są poprzepalane. Miał ktoś podobne objawy? Podpowie mi ktoś coś? 

Wstawiam kody błędów. Niestety niewiem dlaczego nie mogę się połączyć przez VAGA z centralnym zamkiem i centralną elektryką...

16667197_718792971635902_1881215336_o.jpg

16667802_718792978302568_406196821_o.jpg

Opublikowano

Odświeżam. 

Sprawdzałem moduł komfortu jest czyściutki wygląda jak nowy tak samo z kablami koło modułu nie widziałem problemów. Jedyne co mnie dziwi to gdy wciskam przyciski na pilocie gasną lampki i słychać dość głośny dźwięk coś w stylu TRRRRR z modułu komfortu. I teraz pytanie czy to jest problem czy tak powinno być bo moduł dostaje sygnał. W drzwiach jak przekręcę kluczyk i wciskam to auto wydaje sygnał jak przy otwarciu ale nie otwiera ani nie zamyka. Wiązki między drzwiami kierowcy a autem były lekko popękane więc zlutowałem ale to nie tu był problem. Przy adaptacji kluczyków przez VAG, wogole mi ich nie rozpoznaje i gdy wciskam przyciski na pilocie rozłącza mi moduł komfortu z Vagiem. Jakieś pomysły?