Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chiptunning 2.7 V6 TDI B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi A4 B8 2011 135tys --> Opłaca się robić chiptunning na 2.7 V6 tdi? 190km na 235km 400Nm na 480Nm 140kw na 173kw? Jest to zwiększenie prędkości max o 10km/h..

Robil już ktoś na tym modelu chip tunning?

jakie są minusy podnoszenia mocy? 

Edytowane przez Sufixis

Opublikowano

Hej 

Program śmiało możesz robić jest parę osób na forum które robiły program i są zadowolone. Nie można tylko szaleć z Nm bo skrzynia to multi ale w b8 są te trochę mocniejsze. Ja na twoim miejscu specjalnie bym się nie napinał na jakieś konkretne cyferki tylko wybrał doświadczonego tuner, a różnica po programie na pewno będzie odczuwalna 

Edytowane przez klattaa

Opublikowano

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem dokładnie taką samą b8 jak w twoim opisie :). To było moje ulubione i najbardziej komfortowe auto. Do dzisiaj je bardzo miło wspominam. 

Robiłem u kolegi program przy przebiegu ok. 150 tys km. Nie hamowałem auta więc nie wiem czy to było 220 czy 230 KM ale więcej nie chciałem z uwagi na skrzynie.

Różnica po programie jest bardzo wyraźna, szczególnie w trybie "S". Auto jest bardzo dynamiczne i bardzo fajnie przyspiesza. 

Przed programem miałem problem z osiągnięciem większej prędkości niż 230 km/h. Po programie szedł jak zły do 250 km/h. Więcej nie udało mi się pojechać ;)

Na ww. setupie zrobiłem ponad 30 tys km i skrzynia nigdy nie mnie nie zawiodła. Obecny właściciel po kilku latach również nie narzeka.

POLECAM BARDZO! :)

Dnia 12.02.2017 o 16:58, Sufixis napisał:

Audi A4 B8 2011 135tys --> Opłaca się robić chiptunning na 2.7 V6 tdi? 190km na 235km 400Nm na 480Nm 140kw na 173kw? Jest to zwiększenie prędkości max o 10km/h..

Robil już ktoś na tym modelu chip tunning?

jakie są minusy podnoszenia mocy? 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, dobrze przeczytać ze nie było problemu ze skrzynia bo tego się najbardziej obawiam żeby nie było za późno. W jakim czasie to 30tys?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Śmiało wal 230 470n lub 240 250 i 500n tylko poprostu nie wyponaj z 1500 obrotów na 4000 lub przy wyprzedzaniu wyjezdzasz na lewy i sport zrób to wczesniej żeby łancuch się tak nie napinał i to samo w drugą nie rozluzniac o 2 3 tysie obrotów odrazu to tak samo jak byś przeciagał line a później dowalił sobie sterydow i bedziesz mocniej ciągnął aczkolwiek mając ta siłę nie musisz możesz bezpieczniej troche się z nia obchodzić a skrzynia bedzie chodziła tak że jedziesz z tematem

Opublikowano

Ależ macie kombinacje z tym Multi. I jeszcze tylko pamiętać żeby nie cisnąć, bo FWD ogranicza :o

Opublikowano
Dnia 20.03.2017 o 23:25, komoornik napisał:

Ależ macie kombinacje z tym Multi. I jeszcze tylko pamiętać żeby nie cisnąć, bo FWD ogranicza :o

Masz rację ale to nie oznacza ze musisz palic kapcia. Wtstarczy emasz ciutmocy zebg wdepnac w gaz i łyknac takiego co sobie 60 czy tam 80 jedzie. Bo faktycznie przy mniejszych predkosciach trakcja jest problemem ale przy większych zda egzamin :-)

Opublikowano

kumpla B8 trakcję łapie powyżej 120km/h na 18/245, przy 80km/h przy bucie potrafi zmielić. Przyspiesza dobrze tylko na suchej drodze.