Opublikowano 12 Lutego 20179 l Witam ! mam taki nietypowy problem. Kupiłem Audi a4 b6 1.9 z pewnej ręki z oryginalnym przebiegiem. zrobilem nim 8 tys km i wyskoczył błąd że olej MIN. Sprawdziłem było troszeczkę poniżej min. Dolałem więc oleju i jeżdże dalej. Teraz mam takie pytanie. Czy coś zaczyna sie dziać z silnikiem i turbiną że zabrało olej ? Auto nie kopci ma moc wszystko jest ok. Przebieg jaki ma to 281 tys km. Pytam z ciekawości czy nieraz co jakiś czas trzeba dolewać oleju ? Czy zaczyna się coś psuć ?
Opublikowano 12 Lutego 20179 l Dolewać trzeba wg potrzeb silnika. Jaki olej zastosowałeś? Jaki był stan po wymianie, czyli 8000km temu?
Opublikowano 12 Lutego 20179 l Różne mogą być przyczyny brania oleju. U mnie bierze olej autko to sprawdzam teraz odme czy nie przepuszcza Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 12 Lutego 20179 l Autor Godzinę temu, Musashi napisał: Dolewać trzeba wg potrzeb silnika. Jaki olej zastosowałeś? Jaki był stan po wymianie, czyli 8000km temu? Castrol 5W-30 A o stan po wymianie to o co dokładniej chodzi ? Olej był wymieniany co 10-15 tys km
Opublikowano 12 Lutego 20179 l jaki był stan oleju po wymianie. nalałeś do połowy wskazań na miarce, na max? nie wiem jak to jeszcze prościej napisać. 5W30 zawsze będzie zużywany w większej ilości i do tego Castrol.. Jeżeli nie ma DPF, lepszym wyborem jest 5W40.