Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Szarpanie silnikiem + kontrolka ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dni borykam się z problemem szarpania silnika podczas przyśpieszania na zimnym silniku(jak już rozgrzeje się do 90 stopni problem znika), również na wolnych obrotach co jakieś 2-3 sekundy zabuja mocniej silnikiem i całą budą (wcześniej to nie występowało) dziś dodatkowo przy uruchomieniu silnika zapaliła mi się kontrolka od ESP + silnik znowu miał dziwne drgania i szarpanie przy przyśpieszaniu. Zgasiłem silnik i zapaliłem ponownie , problem znikł. Pojechałem dziś do mechanika podpiąć moją Audi pod Vag'a i okazało się że jest błąd na 2 pompowtryskiwaczu i należy wymontować wszystkie cztery pompowtryski aby je sprawdzić.

Mam kilka pytań odnośnie mojego przypadku a mianowicie:

-Czy jeśli okaże się że jest to wina pompowtryskiwacza trzeba regenerować wszystkie cztery ? (Nie ukrywam że kwota 450-600 zł za regeneracje jest dość duża)

-Czy są jakieś inne możliwości tych właśnie objawów (Może nie trzeba regenerować pompowtrysków)

Czytałem trochę na forach i z każdym przeczytanym tematem obawiam się że oddam wtryski do regenracji a problem będzie dalej, więc może to jest wina EGR ? Albo wsuwki konektorów elektrycznych ?

Moja Audi to A4 B6 1.9 TDI AWX

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź na temat mojego problemu.

Mój przypadek jest identyczny do tego w tym temacie 

Opublikowano

Ściągnij najpierw pokrywę zaworów i doginij konektory, szczególnie przyjrzyj się temu na 2 cylindrze... Jak to nie pomoże, przydałoby się mieć lapka z VAGiem by porobić logi, szczególnie grupy 013 + 018 + 023. Dokładny opis albo chociaż numer błędu masz ?

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, kamil-vag napisał:

Ściągnij najpierw pokrywę zaworów i doginij konektory, szczególnie przyjrzyj się temu na 2 cylindrze... Jak to nie pomoże, przydałoby się mieć lapka z VAGiem by porobić logi, szczególnie grupy 013 + 018 + 023. Dokładny opis albo chociaż numer błędu masz ?

Dzięki za odpowiedź, powiedz mi jak zabrać się za dogięcie tych konektorów jestem dość świeży w tym temacie. Laptopa za vagiem niestety nie posiadam co do numeru błędu i jego opisu będę musiał poczekać do jutra.

Mam jeszcze jedno pytanie czy jest szansa że taki preparat http://allegro.pl/liqui-moly-2666-diesel-spulung-0-5l-czysci-wtryski-i5330901406.html załatwi tego sprawe ? Być może jest poprostu brudny.

Edytowane przez Allsside

Opublikowano
18 minut temu, Allsside napisał:

powiedz mi jak zabrać się za dogięcie tych konektorów jestem dość świeży w tym temacie

Zobacz ten post: https://a4-klub.pl/topic/383200-19-tdi-avb-101-km-problem-kontrolka-esp-logi-kody-błędów/?do=findComment&comment=5019277