KarolsB6 Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Witam borykam się z takim problem ze wskazówka paliwa mi czasami wariuje skacze opada lub podnosi się. Jak zaleje więcej paliwa to jest w miarę ok choć tez lubi skakać np z 1/2 na więcej albo mniej potem wróci jakby do normy a najgorzej jak jest ta 1/4 to np odpalę wskazuje a jak tylko ruszę nagle spada na rezerwę. Dziś rozmawiałem ze znajomym mechanikiem to powiedział ze jakiś w liczniku od wskaźnika silniczek czy coś tam jest winowajcą ze padają one ja bylem przekonany ze właśnie coś w zbiorniku te pływaki lub któryś z nich. Czy ktoś coś może podpowiedzieć? z góry dziękuję i pozdrawiam:)
lukaszooo Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Trzeba zrobić test wskazówek ,jeśli sam wskaźnik jest sprawny to trzeba wyciągnąć pompkę z baku i wyczyścić lub wymiwnic płytkę pływaka. Jak coś to wskaźniki paliwa mam na sprzedaż.
KarolsB6 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 No to będę musiał kogoś znaleźć z vagiem:) a to jak coś się zgłoszę:)
Rekomendowane odpowiedzi