august Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 Wiem, że temat wałkowany od zarania dziejów, ale mimo wielu tematów nie znalazłem konktretnej listy oprawek w B6. Linki nie działają, strona OSRAM kłamie, PHILIPS podaje tylko zewnętrzne, więc chciałbym zrobić taką pełną listę i zamówić sobie LEDy w Chinach. To czego jestem pewien oznaczyłem na zielono, to czego nie jestem pewien na pomarańczowo. Lampka kabinowa kierowca/pasażer.2x T4W (BA9s) 2x C10W (żarówka rurkowa 41mm) Schowek pasażera1x W5W Podświetlenie lusterek w osłonach przeciwsłonecznych:2x C5W (żarówka rurkowa 36/38mm?) Podświetlenie nóg kierowcy i pasażerów4x W5W Lampka nad tylną kanapą2x T4W (BA9s) Lampka nad bagażnikiem2x C5W Lampka w klapie bagażnika1x C5W Lampki w drzwiach czerwone, ostrzegawcze4x W5W Lampki w drzwiach świecące na ziemię4x W5W Razem 24 żarówki. Jeśli wszystkie świecą to daje 130W, czyli na postoju prąd 10A. Żadna z powyższych żarówek nie musi być homologowana (nie jestem pewien obrysówek w drzwiach) Te już są monitorowane przez komputer i w przypadku zbyt małej mocy będą walić błędem przepalenia: Przy okazji żarówki postojowe to:2x T4W (BA9s) A podświetlenie tablicy rejestracyjnej:2x C10W Będę wdzięczny jeśli ktoś mógłby zaprzeczyć/potwierdzić to co napisałem powyżej.
akro023 Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 wie moze czy ktos nie sprzedaje zestawow ?
3r4 Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 1. samemu skompletować na pewno najtaniej 2. na allegro są gotowe zestawy (po prostu zebrane komplety przez kogoś) ale cena rośnie 3. na forum wiele osób poleca użytkownika "tomnik" i zazwyczaj przewija się, że jest drogo ale najlepsza jakość
Rekomendowane odpowiedzi