mega13 Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 Witam po raz kolejny, mam takie pytanie ponieważ kiedyś słyszałem że w quattro opony zakładane na tylną oś muszą być w takim samym stanie jak te na osi przedniej. Czy to prawda i daczego tak jest?
adadur Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 Na osi musza być jednakowego fi bo inaczej torsen sie rozsypie. Ale odnośnie twego pytanie to nie masz czym się martwić. Jednak wiadmoże jeśli z przodu będą nowe a z tyłu łyse to tył będzie się uślizgiwał bokiem.
mega13 Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Opublikowano 26 Lutego 2007 Nie zamierzam jeździć na aż tak skrajnie różnych oponach. Mam oponki zpod poprzedniego auta i dlatego pytam. Różnicy na nich może być 3-5mm między tymi z przedniej ośki a tymi z tylnej i myślałem że je założe ale teraz nie wiem bo nie chce żeby coś padło. Ja kombinowałem w tym kierunku że jeśli będą różne średnice to na iluś set obrotach powstanie różnica w przebytym dystansie i coś może się zerwać.
Rekomendowane odpowiedzi