Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z silnikiem - brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chyba bede musial sie umowic z mechanikiem na podpiecie go pod kompa cheesy

tylno broń Boże nie z takim co elektrozawór N75 nazawał zaworem upustowym bo jeszcze gotów Ci gaźnika się w Twoim silniku doszukać i cewkę wysokiego napięcia wymienić albo silniczek krokowy :wink4:[br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 16:20_________________________________________________rico11 uwierz mi, że jeszcze trochę poczytasz wiadomości na tym forum i to Ty będziesz zaginał tego mechanika - szkoda, miałeś pecha bo akurat trafiłeś na jakiegoś niemotę, z którego akurat przykładu nie ma co brać, nie martw się, dobrze myślałeś tylko akurat jego wieedza wprowadziła Cię w błąd.

Pozdrawiam.

Mechanik jest dobry, A przynajmniej tak o nim mówią no prowadzi serwis Boscha,ale mniejsza z tym.

To pewnie ja coś pomyliłem bo nie jestem już pewien czy to na pewno był ten zawór który był na zdjęciu.

Może lepiej powiem gdzie była ta część którą wtedy wymienił, a ty powinieneś wiedzieć co to było. Część znajdowała się z przodu zaraz za chłodnicą po stronie gdzie jest turbina ( pasażera). Jak jutro znajdę chwile w dzień to postaram się zrobić zdjęcie i wyjaśnimy co to było, no bo dlaczego miał by ten mechanik kłamać, skoro auto naprawił.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ok ! Czekam na fotkę bo Audicą nie jeżdżę więc nie wiem co tam jest, w którym miejscu upchane pod maską :>

Opublikowano

Ok ! Czekam na fotkę bo Audicą nie jeżdżę więc nie wiem co tam jest, w którym miejscu upchane pod maską :>

to zapraszam do zakupu Auta z tej marki.

ja już miałem:

c4 2.3e

b5 1.6

b5 1.8

b5 1.8t

b5 2.5tdi avant

a obecnie b5 1.9tdi AFN avant

i powiem Ci ze następne też planuje z czterema kółkami na masce bo jeszcze żadne mnie nie zawiodło :good: :good: :good:

Opublikowano
to zapraszam do zakupu Auta z tej marki

he he, pewnie bym zakupił ale tylko TDI, benzyn już nie chcę, obecnie jeżdżę Golfem Mk4 TDI ale z nim to chyba długo pozostanę bo kupiłem mieszkanie M5 na kredyt więc chyba nic nie odłożę na boku ;(

Opublikowano
to zapraszam do zakupu Auta z tej marki

he he, pewnie bym zakupił ale tylko TDI, benzyn już nie chcę, obecnie jeżdżę Golfem Mk4 TDI ale z nim to chyba długo pozostanę bo kupiłem mieszkanie M5 na kredyt więc chyba nic nie odłożę na boku ;(

No nie dziwie Ci sie bo też wolałbym mieszkanie niż autko :good: to życze wszystkiego najlepszego na nowym mieszkanku. a z powodu że to M5 to może zorganizujesz ogólnopolski zlot połączony z parapetówką :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

dzięki za życzenia, mieszkam już w nim ponad rok a jeśli chodzi o zlot i parapetówę to ja nie miałbym nic przeciwko ale moja kobieta i dziecko raczej chyba tak :>

sorry za OT.

Opublikowano

To są te zdjęcia.

Mam nadzieje że będziesz wiedział o co chodzi bo zdjęcia można zrobić tylko z góry no a widok jest tylko taki jak na fotce.

97581c5341626036m.jpg

4316ebcfd631e051m.jpg

Pozdrawiam.

Opublikowano
To są te zdjęcia.

Mam nadzieje że będziesz wiedział o co chodzi

wiem o co chodzi, tak jak pisałem jest to elektrozawór N75 sterowany nadciśnieniem, u jego góry przy wtyczce elektrycznej widać czerwony wężyk, ten widoczny u dołu wychodzący z boku mimo, że na zdjęciu jest czarny to jak go przemyjesz będzie niebieski a prawie całkiem niewidoczny a wychodzący pionowo w dół od spodu tego elektrozaworu będzie czarny. Już na pierwszy rzut oka widać, że różni się od tego podanego na mojej fotce wtyczką a dalej nie wiem bo go nie widać.

PS. Zawór upustowy, o którym wspomnialeś to ta część wewnątrz części gorącej turbiny zaznaczona na poniższej fotce :

3e27556856135632m.jpg

Opublikowano
To są te zdjęcia.

Mam nadzieje że będziesz wiedział o co chodzi

wiem o co chodzi, tak jak pisałem jest to elektrozawór N75 sterowany nadciśnieniem, u jego góry przy wtyczce elektrycznej widać czerwony wężyk, ten widoczny u dołu wychodzący z boku mimo, że na zdjęciu jest czarny to jak go przemyjesz będzie niebieski a prawie całkiem niewidoczny a wychodzący pionowo w dół od spodu tego elektrozaworu będzie czarny. Już na pierwszy rzut oka widać, że różni się od tego podanego na mojej fotce wtyczką a dalej nie wiem bo go nie widać.

PS. Zawór upustowy, o którym wspomnialeś to ta część wewnątrz części gorącej turbiny zaznaczona na poniższej fotce :

3e27556856135632m.jpg

Jak pisałem że to chyba taki jak na twojej fotce to tego nie sprawdzałem w aucie bo strasznie zimno było, ale i tak kiepsko widać jak to dokładnie wygląda. Wymiana miała miejsce już kilka lat wstecz więc dokładnie nie pamiętałem jak to wyglądało.

Ale jak będę przy okazji u tego mechanika to zapytam dlaczego wprowadził mnie w błąd. W każdym razie jak wymienił wtedy ten zawór to samochód odżył :)

Dzięki za wyjaśnienie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

dzięki za życzenia, mieszkam już w nim ponad rok a jeśli chodzi o zlot i parapetówę to ja nie miałbym nic przeciwko ale moja kobieta i dziecko raczej chyba tak :>

sorry za OT.

powiedz żonie że będzie nas tylko troche ponad 100 osób i że będziemy Cicho :polew: :polew: :polew: