Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Poszukuje tematów jak przerobić FWD na QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

podporę wału trzeba przyspawać...jeżeli już się przyspawa (nawet przez mega ogarniętego fachowca) to potem trzeba się modlić, żeby wał nie miał bicia...milimetr w tą czy w tamtą i kibel...

z Adamoo czy Elberothem przerabiany był temat już 2 lata temu....a wy się podnieciliście po ślizgawce...jak dzieci :tongue4:

no to nam wszystko poszło w piz*u :(

Opublikowano

no to nam wszystko poszło w piz*u :(

lepiej zapomnieć o temacie

Opublikowano

lepiej zapomnieć o temacie

Ledwo co przylazł i wszystko popsuł :tongue4:

Opublikowano

naprawde ten temat to lekkie szalenstwo

przeciez logika podpowiada zeby sprzedac swoje, chocby nie wiem jak bylo w dobrym stanie i szukac podobnego w Q

w zyciu bym sie nie zdecydowal na taka przerobke

Opublikowano

naprawde ten temat to lekkie szalenstwo

przeciez logika podpowiada zeby sprzedac swoje, chocby nie wiem jak bylo w dobrym stanie i szukac podobnego w Q

w zyciu bym sie nie zdecydowal na taka przerobke

:good: to tak jak ja

Opublikowano

podporę wału trzeba przyspawać...jeżeli już się przyspawa (nawet przez mega ogarniętego fachowca) to potem trzeba się modlić, żeby wał nie miał bicia...milimetr w tą czy w tamtą i kibel...

Poź, a nie pisales kiedys tutaj, ze w US ktos juz dokladal Q?

Opublikowano

Poź, a nie pisales kiedys tutaj, ze w US ktos juz dokladal Q?

:mysli::wink4:

Opublikowano

Jest to do zrobienia. Na świecie jeżdza juz takie auta.

Elbroth nawet ma spis wszystkich cześci.

No to jak? :naughty:

Skoro w podlodze sa miejsca na wszystkie potrzebne mocowania wału (podobno) - to jest to chyba do zrobienia?

Opublikowano

Skoro w podlodze sa miejsca na wszystkie potrzebne mocowania wału (podobno) - to jest to chyba do zrobienia?

trzeba przyspawać podporę...[br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 12:26_________________________________________________

1.Na świecie jeżdza juz takie auta.

2.Elbroth nawet ma spis wszystkich cześci.

ad.1 możliwe, że przeholowałem :gwizdanie:

ad.2 no ma ale nie zdecydował się rezać

Opublikowano

Poź

To zależy jaki jest zakres tego spawania, lub wrecz umiejscowienia tej podpory. Mozna np przyspawac cala podpore i wtedy, tak jak piszesz, trzeba sie modlić i nawet dać na mszę zeby było OK. Ale można też przespawać część tunelu z już wspawaną fabrycznie podporą. :decayed:

Opublikowano

No nic, trzebaby przekopac rozne zachodnie fora i poszukac kogos kto to faktycznie zrobil.

Opublikowano

Ale można też przespawać część tunelu z już wspawaną fabrycznie podporą. :decayed:

Tomek...tutaj przesunięcia będą jeszcze większe...

Opublikowano

banalny temat z podopora wału,nie takie tematy sie robilo :> ale jak ktos ma zerowe pojecie o mechanice i tylko cos słyszał to pózniej straszy innych.jak by ktos byl chetny mam kompletny zawias tył na zbyciu.

skrzynia,wał,zbiornik paliwa,wydech,kodowanie abs,deski wszystko jest do zrobienia dla ludzi z opowiednia kultura techniczna.

W warszawie jest czlowiek który mógłby to złożyc ze smakiem.

pozdrawiam

Opublikowano

Był już topik Alvaro na ten temat. Dokładnie o to samo pytał

:szukaj::wink4:

Opublikowano

banalny temat z podopora wału,nie takie tematy sie robilo :> ale jak ktos ma zerowe pojecie o mechanice i tylko cos słyszał to pózniej straszy innych.jak by ktos byl chetny mam kompletny zawias tył na zbyciu.

skrzynia,wał,zbiornik paliwa,wydech,kodowanie abs,deski wszystko jest do zrobienia dla ludzi z opowiednia kultura techniczna.

W warszawie jest czlowiek który mógłby to złożyc ze smakiem.

pozdrawiam

jak współpracuje z tobą to współczuję potencjalnym klientom

ja tylko w odpowiedzi na post ctv napiszę, że zarówno ctv zrezygnował z takiej operacji u siebie w aucie jak i Elberoth jak i Adamoo z rozsądku :decayed:

ale jak ktos ma zerowe pojecie o mechanice i tylko cos słyszał to pózniej straszy innych

dziękuję za komplement :naughty:, ty masz gigantyczne pojęcie i doskonale wiesz, że w PL jeszcze tego nikt nie zrobił :tongue4:

Opublikowano

nie rozczulaj sie tak z tym współczuciem,zrezygnowałem bo doszedłem do wniosków że najlepszy tuning to chip i ładna felga.

i co z tego ze nikt tego nie zrobil? wszystko chcesz klepac po amerykanach?

temat jest banalny i koniec,włożyl ktos haldexa do golfa 3 i opracowal sterownik do tego? i co mielismy czekac az ktos to zrobi? w usa,de,eu? NIE,poprostu zrobilismy i działa

Opublikowano

i co z tego ze nikt tego nie zrobil?

to, że nawet taki hiper mada faka tani szpec jak ty nie jest teraz w stanie na 100% powiedzieć, że po montażu wał nie będzie miał bicia... ja twierdzę, że w polskich warunkach montaż jest ryzykowny

więc już tyle nie szczekaj, że no problem bo TY ani nikt inny tego w PL nie założył i nie masz prawa mówić, że no problem

założysz sobie czy komuś, przetestujesz to potem mów, że no problem :cool1:

[br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 13:33_________________________________________________

wszystko chcesz klepac po amerykanach?

akurat ty mógłbyś się od amerykanów wiele nauczyć - ot tak pierwsze z brzegu: kulturalne podejście do klienta :naughty:

Opublikowano

temat jest banalny i koniec

A na ile jest szacowany koszt takiej przeróbki? Może okaże się, że taniej jest sprzedać FWD i kupić AWD?

Opublikowano

temat jest banalny i koniec

A na ile jest szacowany koszt takiej przeróbki? Może okaże się, że taniej jest sprzedać FWD i kupić AWD?

Andy oczywiście, że taniej będzie sprzedać FWD i kupić AWD. Do takich wniosków ludzie doszli już 10 lat temu.

Dla przykładu części 5k robocizna u tanich mechaników polecanych przez ctv nie mniej jak 2,5k...

A dochodzi kwestia ESP i pewnie kilka innych problemów które wyjdą w praniu...bo zawsze wychodzą...zawsze

Opublikowano

Andy oczywiście, że taniej będzie sprzedać FWD i kupić AWD. Do takich wniosków ludzie doszli już 10 lat temu.

Dla przykładu części 5k robocizna u tanich mechaników polecanych przez ctv nie mniej jak 2,5k...

A dochodzi kwestia ESP i pewnie kilka innych problemów które wyjdą w praniu...bo zawsze wychodzą...zawsze

No cóż, Boberek, pucuj strucla.

Trzeba kupca szukać :decayed::wink4:

Bezwypadkowy, garażowany, 130 tys. przebiegu, po emerytowanym członku AK* .... :laghing2: :lol1:

* Afrika Korps