Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[teoria, Pb] zaniżająca przepływka a korekty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,
czy jest mi stanie ktoś odpowiedzieć, zakładając że np. przepływka powinna pokazywać maks 95g/s a pokazuje maks 83g/s to na jaką wartość korekt w grupie 033 się to przedłoży? Czy można powiedzieć że jest to 1do1 czyli 83/95=87,3% czyli korekta STFT wyjdzie na 100%-87,3%=12,7% ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dominik, czytałeś to co kiedyś pisałem: Procedura obliczania i adaptacji czasu wtrysku, przez program sterownika silnika ZI, z systemem diagnostyki pokładowej standardu OBDII/EOBD.

Sterownik dotąd koryguje Long, dopóty Short nie będzie w granicach +-3% :P 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
  • Autor

to nie jest to z artykułu który widziałem na lpg-forum... przynajmniej obrazki podobne :) oglądnę całe jeszcze kiedyś na pewno.
W temacie bardziej chodzi mi o tryb OL. Jak wiemy w OL zachowanie jest trochę inne. Teoretycznie przy sondzie jednostanowej w ogóle nie mamy korekcji mieszanki (ewentualnie jest od LTFT, ale nie byłbym tego taki pewien). Natomiast u siebie w szerokopasmowej zauważyłem zależność.Miałem LTFT Run na poziomie 5-6%. W momencie depnięcia w podłogę LTFT Run przyjmowało wartość 0 (lub bardzo blisko 0), natomiast STFT wędrowało do tych 12% (widać to tu: http://vaglog.pl/log-002_032_033_50zy872.html  , korekty generalnie wysokie bo niedawno co zmienione wtryski lpg i nie wyregulowałem dobrze).  Biorąc pod uwagę że pokazuje około 88 a powinna pokażać koło 92, mamy 88/92=0,956 czyli około 4% co wydaje mi się potwierdzać założoną teorię.