Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B4 1Z] Twarda i nierówna praca po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpaliłem auto po 10 dniach postoju z świeżo naładowanym akumaulatorem , temperatura -9 stopniPraktycznie pierwszy słyszalny zapłon już od półobrotu ale tylko na chwilę i kręce dalej 4-5- sekund i zapalił na sekundę i zgasł.Druga i trzecia próba tak samo.Przy czwartej zapalił ale charakter pracy tragedia.Silnik chodzi bardzo twardo i nierówno-chwilami przygasa obroty skaczą 900-110.Wrażenie jak by kąt wtrysku był totalnie rozjechany.Tak pochodził około minuty i sie nie ustabilizował.Zgasiłem go i zapaliłem jeszcze raz ale teraz tylko tiknięcie i chodzi.Po tym drugim uruchomieniu jak by reką odjął silniczek chodzi równiutko jak zegarek.Nie wiem co się dzieje zważywszy że są problemy z uruchomieniem slnika w niższych temperaturach po kilku dniach postoju ale nie zawsze się tak dzieje czasami w minusowych temperaturach zapala od strzała.

Dodam że kąt wtrysku 52 ,świece sprawdzone,powietrza w wężykach nie widać no może jeden milimetrowy .

Opublikowano

Norma... paliwo Ci zlapalo... wlej DEPRESATORA to zbiornika i pojezdzij troche - i bedzie cool..:-)

Pozdr

Opublikowano

Z paliwka sie masełko Robi :kox: .. Tak jak kolega wyżej Depresator do Baku i jazda dalej.. Cena depresatora waha sie od 17,99 -19,99 (Zależy jaka firma) Mi dzisiaj Audi Zamarzła na Amen i jeszcze sie zapowietrzyła.. Takze sie nie martw chcialbym zeby chociaz odpalila tak jak tobie...

Opublikowano
  • Autor

Czyli nie powinienem się martwić stanem silnika ?

Opublikowano

nie :wink4: norma przy mocnych mrozach

Opublikowano

a jak z grzaniem świec prąd na kablach u mnie na jednej nie łapał dobrze kapturek od świecy i troszkę telepotało silnikiem jak zapalił, zrobiłem i wczoraj - 18 grzanie świec koło 5 -6 sekund i pali na dotyk żadnych telepotków równa praca a co do zamarzania to ja tankuje u nas palio zimowe i mi jakoś nie zamarza wczoraj jak jechałem z żoną ze szpitala to zaświeciła się rezerwa i mam w baku może z 5 litrów i dziś też zapalił na tyk więc po co lać specyfik jak jest paliwo zimowe i nie powinno zamarzną muszę dziś zatankować na full

Opublikowano

mialem to samo co pico ale jak odpalilem auto przy -18 zatrzeslo buda,obroty falowaly przez ok 15 sekund ale potem doszedl do siebie

Opublikowano

a ta chmura dymu co się pojawia zaraz po zapaleniu??? mi też stał dwa dni na mrozie, póżniej jak już go w końcu zapaliłem silniuk mało nie wyskoczył i tak jakby się dusił nier mógł złapać rytmu

Opublikowano

mARCIN607 moze lekko ci paliwo w przwodach zamarzlo i to dlatego... A ze jak paliwo jzuz przymarza to zmienia konsystencje na Masełko ;p to poprostu miał problem z jego przepaleniem i neie palil jej do konca to moze tez dlatego kopcił :):wink4:

Opublikowano

ja przedwczoraj dolałem deprasatora i wczoraj i dziś rano było -15 i pali za pierwszym razem. po odpaleniu obroty tylko wskakują na 1100 ale zaraz spadają na 850 i jest ok. tylko straznie długo sie nagrzewa dieselek zimą:( mam do pracy zalediwe 10 km po miesice więc za ten czas ledwo zdązy złapać 90 stopni.

Opublikowano

a dzisiaj na dodatek jak odpaliłem, na wyświetlaczy pod przebiegiem w miejscu przejechanych km migało mi 1n2 to jest jakiś błąd prawda?!

Opublikowano

a dzisiaj na dodatek jak odpaliłem, na wyświetlaczy pod przebiegiem w miejscu przejechanych km migało mi 1n2 to jest jakiś błąd prawda?!

tak najlepiej nie jezdzij bo to grozi wybuchem :decayed: Nie ma wyjscia trza poczekac na cieplejsze dni :tongue4:

Opublikowano

otóż to, odczekaj chwilę

przynajmniej będziesz miał na pewno zaoszczędzone parę złotówek

Opublikowano

a co możę być?? świece?? jutro muszę na Warszawa jechać a niechcę się jakiejś powaznej awarii nabawić :(

Opublikowano

INSPEKCJA => SZUKAJ :szukaj: :szukaj: :szukaj: